Стара Загора е отличена като най-перспективен град в България

STZAGORA.NET
*

*
Стара Загора е отличена като най-перспективен град в България в тазгодишната класация на в. „24 часа“ и Дарик радио. Наградата на специалната церемония в НДК получи зам.-кметът Иванка Сотирова.

В коментар по този повод кметът Живко Тодоров благодари на старозагорци и увери съгражданите си, че ще продължава да работи усилено за града. „Можем повече и ще го докажем“ – каза още Тодоров.

Столицата София получи за трети път наградата за „Най-добър град за живеене“ като убедително победи останалите участници в оценката на градовете по 33 критерия. Столицата събра с над 20 точки повече от следващия в класацията град.

Критериите, по които се оценяват обективно градовете в България, включват екологично състояние, възможности за спорт в града и алеи за велосипедисти, детски градини, състояние на главната улица, брой паркоместа и време за престой в задръствания, безплатен интернет на обществени места, състояние на болниците и наличие на апаратура в тях, близост до летище, брой на университети и гимназии с изучаване на чужд език, статистика за престъпността, раждания на глава от населението и пр.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн