Областният управител и Митрополит Галактион обсъдиха връщането на бивши имоти на Старозагорската митрополия

STZAGORA.NET
*

*
Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион. На срещата присъства и зам.-областният управител Мариана Кръстева. Тримата обсъдиха въпроси, свързани с връщането на бивши църковни имоти на Старозагорската митрополия.

Инж. Ранов обясни, че вече е изпратил становище до министъра на културата Вежди Рашидов относно имоти, намиращи се в землището на град Шипка. Областният управител моли министъра да предприеме необходимите действия за промяна на характера на собствеността на държавата върху имотите и безвъзмездното им прехвърляне в собственост на Старозагорската Света митрополия.

От своя страна Негово Високопреосвещенство даде подкрепата си за организацията на честванията, посветени на 140-годишнината от Старозагорското въстание, които ще се състоят на 16 септември. Дядо Галактион изрази съгласие представител на Митрополията да влезе в инициативния комитет по честванията, който предстои да бъде обособен на 2 април.

В края на срещата Старозагорският митрополит пожела на инж. Ранов и г-жа Кръстева светли Великденски празници.
#

споделяне в социални мрежи

1 коментар on “Областният управител и Митрополит Галактион обсъдиха връщането на бивши имоти на Старозагорската митрополия”

  • Анонимен wrote on 2 април, 2015, 8:17

    Абе,все за имоти говорят тези попове!
    Няма ли ,по подобие на джамиите,да провеждат обучение на деца и родители в християнската вяра?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн