“ЕЙ И ЕС” финансира изграждането на младежки център в Гълъбово. Днес направиха първата му копка

STZAGORA.NET
*

*
Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на официална церемония, която положи началото на изграждането на младежки център в Гълъбово. Гост на събитието беше и зам.-министърът на енергетиката Николай Николов. Благословията за успеха на начинанието даде Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион.

Проектът е съвместна инициатива на ЕЙ И ЕС Гълъбово и Община Гълъбово. Финансирането, чиято прогнозна стойност е 4,4 милиона лева, е осигурено изцяло от ЕЙ И ЕС. Община Гълъбово ще изгради за своя сметка предпазни диги по река Сазлийка, които да предпазват центъра от заливане при високи нива на речните води.

Сектор енергетика минава през криза, но дори в тази ситуация искаме да спазим обещанието си и да построим младежкия център, защото той представя това, които правим и ще продължим да правим за местната общност, заяви президентът на бизнес звено „Европа” в ЕЙ И ЕС Хулиан Небреда, който пристигна за церемонията.

Изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет определи ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” като бъдещето на града. Това е чисто нова централа, която ще работи десетки години, ще предоставя работни места на местната общност, посочи той и подчерта високите стандарти за екология и безопасност, които се съблюдават в централата. В допълнение към това за нас е много важно да бъдем част от местната общност и да допринасяме за подобряване на живота на хората в Гълъбово, каза Маркет.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн