Сайтът на Община Стара Загора на трето място в класация

STZAGORA.NET
*


*
Сайтът на Община Стара Загора бе отличен сред трите най-добри интернет страници на общини в България. Изследването е на Института за икономическа политика (ИИП) и е част от проекта „Твоята община те очаква онл@йн“, в сътрудничество с Института за електронно управление към Училището по публична администрация Рътгърс, Щатски университет на Ню Джърси и с подкрепата на Посолството на Съединените американски щати в България.

Сайтът на Община Стара Загора заема третото място в класацията, след интернет страниците на Бургас и София.

Изследването на ИИП, насочено изцяло към България, е проведено на два етапа: предварително изследване през октомври-ноември 2014 г. и официално изследване през февруари-март 2015 г. Във фокус са поставени интернет страниците на 27-те най-големи общини (областни центрове), като те са оценени в пет категории: 1) Сигурност и защита на личната информация; 2) Приложимост; 3) Съдържание; 4) Предлагани услуги и 5) Гражданско участие и социална ангажираност. За всяка от категориите в изследването са включени между 18 и 26 критерии, а оценката по тях се прави по скала от четири точки (0, 1, 2, 3).

Резултатите бяха обявени на пресконференция в София от Тами Палчиков, културно аташе в Посолството на САЩ и двама представители на Института за електронно управление към Училището по публична администрация Рътгърс, Щатски университет на Ню Джърси – д-р Джеймс Мелитски и д-р Арун Манохаран, които представиха методологията на доклада. Община Стара Загора бе представена от Цена Велкова, секретар на Община Стара Загора.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн