Разясниха как д-р Вуцов се е сдобил с фалшива диплома

STZAGORA.NET
*
Зам.-ректорът на Медицинския университет в София потвърди, че дипломата за специалност “Кардиология“ на д-р Иван Вуцов е фалшива и е придобита чрез измама. Пред БНР проф. Алексей Алексеев обясни схемата на измамата. Преди години д-р Вуцов, който в момента завежда отделението по инвазивна кардиология в Университетската болница в Стара Загора, обявява в пресата дипломата си за вътрешни болести за изгубена и иска от Медицинския университет в София да му издаде дубликат. После, с номера на дубликата, изработва, според адвоката му не той самият, фалшивото свидетелство по кардиология и като го представя пред държавната изпитна комисия, иска разрешение да се яви на изпит по инвазивна кардиология. Така, след кратък курс, лекарят придобива сертификат за инвазивен кардиолог.

До изобличаване на измамата се е стигнало, след като служители на Медицинския университет в София са решили да проверят достоверността на дипломата на д-р Вуцов по кардиология, за да му издадат сертификат за поставяне на пейсмейкъри. Впоследствие от МУ отнемат правомощията му за кардиолог и инвазивен кардиолог. Това обяснява факта защо д-р Иван Вуцов не фигурира в изпратения от университета до НЗОК списък на инвазивните кардиолози в България.

Директорът на РЗОК-Стара Загора д-р Славка Йорданова заяви, че ще чакат още 30 дни медикът да бъде добавен в този списък.

Източник: paragraph22.bg

Още по темата: Проф. Алексеев: Изпитната комисия два пъти е отказала на Вуцов правоспособност по “Кардиология“
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн