НАП засече некоректни търговци на цветя за 8-ми март

STZAGORA.NET
*
Инспекторите от НАП Стара Загора извършиха наблюдения и проверки на 3 обекта за производство и търговия на едро с цветя в предпразничните дни – 6, 7 и 8-ми март. Обследвани са пазарите на цветя в градовете Стара Загора и Казанлък. Анализирани са доставките, отразяването им в счетоводните документи на фирмите, както и дневните обороти от продажби по веригите „от едро на дребно“ и „от търговец на дребно към купувач“.

В проверените обекти са констатирани нарушения на данъчното законодателство. В единия е засечена разлика в касовата наличност и маркирания оборот на фискалното устройство, в другият на инспекторите не е издадена касова бележка. Тече проверка и дали търговците спазват осигурителното законодателство.

Оперативните проверки в навечерието на 8-ми март са част от програмата на Агенцията за приходите за третиране на риска в бранш „Производство и търговия с цветя“. Според анализ на НАП средногодишно бюджетът губи около 6.9 млн.лв. от недекларирани и непостъпили данъци – ДДС, корпоративен и данък върху доходите.

При неиздаване на касови бележки може да се сигнализира на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор, или в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1.
#crl

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн