Председателят на Еврокомисията Юнкер се обяви за създаването на европейска армия

STZAGORA.NEТ
*
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обяви за създаването на европейска армия. По думите му подобна формирование ще помогне за сигурността на ЕС и съседните държави.

“Такава армия би ни помогнала да сформираме обща външна политика и политика на сигурност, а също заедно да носим отговорността на Европа за събитията в света”, казва Юнкер, цитиран от “Велт ам Зонтаг”.

Юнкер посочва, че по този начин Европа би дала на Русия да разбере, че “сме сериозни в отстояването на ценностите на Европейския съюз.”

Предложението на Юнкер вече има подкрепа сред депутатите от Бундестага, твърди изданието. Ръководителят на комисията по външни работи в Бундестага Норберт Ретген посочва, че е дошло времето за създаване на такава армия.

Що се отнася до Гърция и политическата и икономическа ситуация в страната, Юнкер заяви, че Европейската комисия се придържа към позицията, че южната ни съседка няма да напусне еврозоната.

“Никой от тези, които носят политическа отговорност в Европа, не разработва сценарии за излизане на Атина от валутния съюз. Тази страна е член на еврозоната и ще си остане такава”, казва още председателят на Юнкер.

Източник: novinite.bg
#

gerb

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн