Обстановката: 50 литра дъжд в Стара Загора и региона, 40 см сняг в Чирпан, язовир е пред преливане, 10 села останаха без ток

STZAGORA.NEТ
*

Заради обилните дъждове и снеговалежи в област Стара Загора през последното денонощие, без ток са над 10 села от областта, както и някои квартали на градовете Гълъбово и Чирпан. Мокрият сняг скъса електропроводи и остави без ток селата Разделна, Априлово, Медникарово и Помощник в Гълъбовска община, Винарово, Осларка, Димитриево, Гита, Стоян Заимово, Свобода, Могилово и Държава в Чирпанска община и с. Тракия в община Опан. Кризисни екипи на ЕVN работят по отстраняване на повредите, но засега не е ясно кога ще бъде възстановено електроподаването.

В Стара Загора падналият дъжд е около 50 литра на кв.м. В Чирпан, Гълъбово, Братя Даскалови и Мъглиж вали сняг. Най-големи са натрупванията в Чирпанския район – около 35-40 см.

Заради обилния снеговалеж е забранен за товарни автомобили пътят Опан-Симеоновград. Проходите Шипка и Хаинбоаз са отворени при зимни условия.

Преди няколко часа пътнически влак закъса между гарите Змейово и Тулово заради скъсана контактна мрежа. Пътниците от влака са извозени с автобуси.

Водите на язовир „Ковачево” са на 14 см до преливния ръб, съобщават дежурните от язовирен район „Овчарица”. Ситуацията там е тревожна и в 14 ч. предстои заседание на представители на ръководството на минния комплекс, на трите рудника и на ТЕЦ „Марица Изток 2”. Състоянието на останалите язовири е под критичното ниво.

Във връзка с усложнената обстановка на обиколка в най-засегнатите от лошите метеорологични условия райони на областта е зам.-областният управител Маноил Манев.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн