Над 100 фирми от страната участват в първото пролетно изложение Бата Агро 2015 в Стара Загора

STZAGORA.NET


“Тази година изложението е още по-мащабно, става все по-добро с всяка година – каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на откриването на първото пролетно издание на Международното селскостопанско изложение Бата Агро 2015. – За нас е важно да продължаваме да работим в екип, за да привличаме интереси и участници от цялата страна” – добави кметът. По думите му в Стара Загора има много фирми, които работят в тази сфера, както и Тракийският университет, който обучава кадри за бранша. “Ще направим всичко възможно, за да ви задържим тук” – увери Тодоров.

Над 100 фирми от цялата страна излагат най-модерна селскостопанска техника на площ от 20 000 кв.м на Бата Агро 2015 – пролет, на летище Стара Загора.

Изложението бе открито от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, която заяви задоволството си, че то съвпада със старта на новата кампания за директни плащания – 2015. Приемът на заявления за подпомагане по схемите ще продължи до 15 май 2015 година без санкция и до 9 юни с 1% за всеки ден закъснение. Десислава Танева съобщи, че в кампания 2015 ще бъдат разпределени близо 1,5 млрд. лева по 17 схеми за директни плащания.

Бата Агро е не просто търговско изложение, а платформа за диалог, заяви в приветствието си към гостите председателят му Веселин Генев.
#gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн