„КонтурГлобал Марица Изток 3“ с отличие на Годишните награди за отговорен бизнес 2014 на Българския форум на бизнес лидерите

STZAGORA.NEТ

• Компанията зае трето място в категория „Инвеститор в обществото“ за доброволческия си проект за „Добра компания, добри служители“

• Проектът за даряване по ведомост започна през месец март на 2014 г. като до края на годината служителите събраха сумата от 17 290 лв., която компанията удвои

• Общо 77 проекта на 55 компании през 2014 г., се бориха за статуетките в най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност.

София, 25 февруари 2015 г.„КонтурГлобал Марица Изток 3“ бе удостоена с трето място в категория „Инвеститор в обществото“ по време на 12-ите Годишни награди за отговорен бизнес, организирани от Българският форум на бизнес лидерите. Наградата за проекта „Добра компания, добри служители“ бе връчена лично от Президента на Република България Росен Плевнелиев. В тази категория се състезаваха 17 проекта, като на първо място бе отличен проектът на Пощенска банка с „Най-добър старт за всяко дете“, а второто място „грабна“ Нова Броудкастинг Груп с „Промяната” – програма за социално предприемачество.

„Вероятно всеки в тази зала е чувал по нещо за сектор „Енергетика“: познати са Ви думи като мегавати, проценти, безопасност. Но с тази награда мисля, че всеки ще узнае, че в българските енергийни компании работят професионалисти с добри сърца. Тази награда е признание за всеки от моите колеги. Благодаря им за доверието! Нека тази награда да е въхновение и за всички Вас!“, каза Даниел Киряков, мениджър „Комуникации и корпоративна социална отговорност“ на компанията.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ започна своята програма за дарителство от работното място през март 2014 г. със „Седмица на Доброто“. Пред служителите на компанията бяха представени всички предварително избрани каузи лично от техни представители.

Абсолютно доброволно, без натиск от работодателя, мениджмънта или от отдел „Комуникации и корпоративна социална отговорност“ служители на компанията се включиха в даряването на средства с убеждението, че творят добро. Опитът на компанията говори, че хората се вдъхновяват да участват във внимателно подбрани дарителски каузи, когато имат възможност да се срещнат с реалните бенефициенти.

Общата сума, дарена от служителите през 2014 г., е 17 290 лв. (8 840 евро), които компанията допълни в съотношение 1:1. Окрилен от признанието и преди всичко от съзнанието за обществената полезност и добротворие, екипът на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е решен да продължи инвестирането в социалноотговорни каузи дори в трудни за бизнеса икономически времена.

За каузите:

- Приемна грижа, представена от СНЦ „Самаряни“;
- Превенция на изоставяне на бебета, представена от Фондация „За нашите деца“;
- Зелена кауза, представена от Спасителен център за диви животни, гр. Ст. Загора;
- Подкрепа за деца с аутизъм, представена от Сдружение „Алтернатива 55“, гр. Ст.Загора;
- Стипендиантска програма „Готови за успех“ на Фондация „Помощ за благотворителността в България“, насочена приоритетно към студенти и ученици от Област Стара Загора.

Каузите са подбрани така, че дарените средства да са от полза предимно на организации в Област Стара Загора и да се припознават като близки от страна на служителите. Синергията между усилията на отделния служител и удвояването на сумата от страна на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е в основата на успеха на проекта.

За „КонтурГлобал Марица Изток 3“:

“КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal, която е независим производител на електроенергия. Освен това централата гарантира енергийната независимост на България, като използва местно гориво и снабдява националния пазар на електроенергия.

В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ (908 МВт) – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса „Марица-изток”. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. „КонтурГлобал Марица Изток 3” произвежда чиста и надеждна електроенергия на конкурентна цена, като използва местни енергийни ресурси.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн