С 3:0 срещу “Локомотив” Пд “Берое” направи важна крачка по пътя към първата шестица

STZAGORA.NET

„Берое“ направи важна крачка по пътя към първата шестица, побеждавайки с 3:0 „Локомотив“ (Пловдив) в мач от XX кръг на „А“ група. Иво Иванов откри с глава в 8-та минута, а Салим Керкар удвои преднината за беройци в 25-та минута. Самир Аясс добави едно попадение в 77-та минута на мача. Георги Вълчев от „Локомотив“ получи втори жълт картон в 88-та минута на мача и гостите доиграха мача с човек по-малко.

ИЗХОДНА ПОЗИЦИЯ

През миналата седмица и двата отбора играха. „Локомотив“ (Пловдив) победи с 2:1 „Локомотив“ (София) на собствения си стадион в първи мач от четвъртфиналите за купата. В отложен мач от осминафиналите „Берое“ отсъпи с 1:0 като гост на „Лудогорец“.

След 19 изиграни шампионатни срещи тимът, ръководен от Петър Хубчев, заемаше пета позиция в класирането с актив от 31 точки, а съперникът „Локомотив“ бе на десето място с 20.

СЪСТАВИТЕ

В „Берое“ в игра се завърна Георги Костадинов. Вместо него в стартовите 11 не попадна Крис Гади, а в титулярите спрямо предния мач остана Самир Аясс.

При гостите също имаше само една промяна и тя бе свързана с наказанието на Здравко Илиев за получен червен картон в предишния мач. Вместо него в стартовия състав започна Венелин Филипов.

НАЧАЛНИТЕ МИНУТИ

„Берое“ започна много активно в началото. Още в първата минута Салим Керкар стреля от далечна дистанция, но топката бе отразена от Йордан Господинов.

В 4-та минута Веселин Пенев центрира от фаул в малкото наказателно поле, където Георги Костадинов спечели въздушното единоборство и засече с глава, но прекалено слабо и Йордан Господинов не срещна проблеми при улавянето.

Само минута след това при нов фаул Георги Костадинов пусна късо за Атанас Зехиров стреля директно. Господинов не успя да избие убедително и топката попадна в краката на Мапуку, който отблизо не успя да насочи по най-добрия начин топката, останал очи в очи с вратаря и я прати в ръцете му. Страничният рефер обаче бе маркирал и засада и дори кълбото да беше влязло в мрежата, попадението нямаше да бъде зачетено.

„БЕРОЕ“ ПОВЕЖДА

В 8-та минута „Берое“ излезе напред в резултата. Салим Керкар центрира от ъглов удар, заложен вдясно от вратата на Йордан Господинов. В малкия пеналт най-високо се извиси Иво Иванов, който с глава бе безпощаден и се разписа в долния десен ъгъл на пазената от Йордан Господинов врата, останал безпомощен в ситуацията – 1:0.

Четири минути по-късно след страхотен пробив на Салим Керкар по левия фланг последва центриране по земя в наказателното поле, но там защитата на гостите реагира бързо и изчисти преди топката да попадне в играч на „Берое“.

Минита след това при повторно центриране на Салим Керкар към далечната греда намиращият се в непосредствена близост до целта Жуниор Мапуку засече, но конгоанецът прати кълбото на метър встрани от вратата.

ОЩЕ НАТИСК ЗА БЕРОЙЦИ

В 14-та минута Георги Костадинов подаде към намиращия се зад отбраната на „Локомотив“ Елиаш, който се пребори с играч в черно-бяло и отправи удар от 13 метра, но топката премина високо над целта.

Минута след това Ванчо Траянов намери от фаул Спас Делев в малкия пеналт на „Берое“ и крилото на „Локомотив“ засече отблизо, но Благой Макенджиев прояви завиден рефлекс и изби в първия си досег с топката в срещата.

В 16-та минута Жуниор Мапуку бе намерен по десния фланг, навлезе диагонално в наказателното поле, но търсейки Салим Керкар с хубав пас по земя, топката попадна в ръцете на Йордан Господинов.

Четири минути по-късно Ванчо Траянов центрира в наказателното поле на беройци, но след рикошет топката попадна право в обятията на Благой Макенджиев.

В 22-та минута Атанас Зехиров центрира в наказателното поле, където Жуниор Мапуку продължи с глава към Иво Иванов, но последният бе в положение на засада.

Минута след това многоходова комбинация в половината на „Берое“ завърши с удар на Йоан Ласиман от дъгата на наказателното поле, но кълбото премина високо над рамката на вратата.

ВТОРИ ГОЛ ЗА „БЕРОЕ“!

Резултатът стана 2:0 в 25-та минута, когато Самир Аясс изведе по отличен начин в коридор Салим Керкар, който завързва защитник на гостите след себе си, прилъга и стража на „Локомотив“ и, останал на празна врата, се разписа за 2:0.

В 27-та минута Янко Сандански нацели страничния ляв стълб с удар от далечна дистанция, а при добавката Спас Делев бе неточен с глава.

Минута след това Веселин Пенев центрира от фаул от дълбочина, но Йордан Господинов боксира.

В 31-та минута Владимир Зафиров намери Елиаш зад гърба на отбраната на гостите, но страничният арбитър маркира засада.

ОЩЕ ШАНСОВЕ ЗА „БЕРОЕ“

Салим Керкар центрира от корнер в малкия пеналт в 34-та минута, където след кратък карамбол Георги Костадинов направи опит да прехвърли Йордан Господинов, който изби в нов ъглов удар с върха на пръстите си. При последвалото центриране отбранта на „Локомотив“ изчисти.

Две минути по-късно Игор Джоман открадна кълбото в половината на гостите, подаде към Елиаш, който от своя страна предостави топката на Жуниор Мапуку. Конгоанецът задържа в близост до границата на наказателното поле, преди да потърси вдясно Атанас Зехиров, но той бе фаулиран в ситуацията. При последвалото центриране на Веселин Пенев бранител на гостите изби в ъглов удар.

Елиаш засече центрираната от ъгловия удар топка на Салим Керкар в 38-та минута, но кълбото премина на сантиметри покрай целта.

В 41-та минута Венелин Филипов центрира в наказателното поле на „Берое“, но там липсваше играч в черно-бял спортен екип, който да играе с топката и тя излезе в аут.

Йоан Ласиман напредна от ляво и центрира, но топката излезе високо в аут в 44-та минита.

В добавеното време на първата част Иво Иванов отново вкара топката във вратата, но преди това Цветан Кръстев беше отсъдил фаул в атака на Елиаш.

СЛЕД ПОЧИВКАТА

Още в първите секунди след подновяването на играта след паузата Салим Керкар изведе Жуниор Мапуку зад гърба на отбраната, но след удара на конгоанеца топката премина на сантиметри встрани от целта.

В 50-та минута Мартин Камбуров стреля от дистанция, но топката премина високо над рамката на вратата.

Три минути по-късно Венелин Филипов стреля от дистанция, но при удара му топката не срещна целта.

Спас Делев центрира от фаул в наказателното поле на „Берое“ в 59-та минута, където обаче Иво Иванов изчисти с глава в ъглов удар. При последвалото изпълнение на Спас Делев отбраната на домакините изчисти безпроблемно.

В 60-та минута Салим Керкар центрира отляво от корнер в наказателното поле на „Локомотив“, където топката срещна тялото на Владимир Зафиров, но след рикошет кълбото напусна в нов ъглов удар.

Минута след това Салим Керкар центрира повторно в малкия пеналт, където Георги Костадинов засеча с глава, а впоследствие топката попадна във Владимир Зафиров, който стреля измежду двама, но кълбото премина покрай рамката на вратата.

В 66-та минута Салим Керкар проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, но там липсваше играч в зелено-бяло, който да засече кълбото.

Веселин Пенев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле две минути по-късно, но там куп от играчи се размина с кълбото и защитата на „Локомотив“ изчисти.

В 72-та минута Жуниор Мапуку напредна през центъра, навързвайки последния бранител на „Локомотив“ след себе си, но в решаващия момент не бе напълно прецизен и стреля директно в легналия Йордан Господинов, който улови кълбото без проблеми.

В 73-та минута Спас Делев центрира в наказателното поле, но Благой Макенджиев се извиси над всички и спаси.

ГРЕДА И ТРЕТИ ГОЛ

В 75-та минута Салим Керкар отправи страхотен удар от 23 метра фронтално на вратата. Вместо обаче кълбото да влезе в мрежата за много красив гол, то срещна напречната греда.

В 77-та минута атака по образец завърши с трето попадение за беройци! Георги Костадинов проби по левия фланг, комбинира със Салим Керкар, но озовал се между петима, бе принуден да потърси Елиаш. Бразилецът намери по отличен начин откъсналия се зад отбраната на гостите Самир Аясс, който с прехвърлящ удар се разписа за 3:0.

В 86-та минута центрирана топка от Салим Керкар попада право в ръцете на Йордан Господинов.

Във втората от трите минути добавено време Жуниор Мапуку получи топката пред наказателното поле, задържа я и стреля, но ударът му бе слаб и попадна в ръцете на Йордан Господинов.

КЛАСИРАНЕТО

След победата „Берое“ вече има 34 точки и излиза на трето място в класирането преди останалите три мача от XX кръг на „А“ група, в които „Литекс“ приема „Лудогорец“, ЦСКА гостува на „Локо“ (София), а „Ботев“ приема „Марек“.

СЛЕДВАЩИЯТ МАЧ

В следващия кръг „Берое“ гостува на ст. „Българска армия“ на ЦСКА. Мачът е насрочен за 7 март, събота, от 17 часа.

„Берое“ (Стара Загора) – „Локомотив 1926″ (Пловдив) 3:0

Голмайстори: 1:0 Иво Иванов 8′, 2:0 Салим Керкар 25′, 3:0

„Берое“ (Стара Загора): 22. Благой Макенджиев – 18. Атанас Зехиров, 6. Иво Иванов (к), 3. Владимир Зафиров (83′ – 5. Танко Дяков), 28. Веселин Пенев – 27. Игор Джоман, 70. Георги Костадинов – 8. Самир Аясс (80′ – 11. Крис Гади), 21. Елиаш (82′ – 9. Станислав Костов), 26. Салим Керкар – 30. Жуниор Мапуку; неизползвани резерви: 23. Илко Пиргов, 15. Георги Динков, 4. Аласан Н’Диайе, 7. Антон Огнянов; старши треньор: Петър Хубчев

„Локомотив 1926″ (Пловдив): 12. Йордан Господинов – 4. Венелин Филипов, 6. Игнат Дишлиев (33′ – 5. Георги Вълчев), 15. Александър Горанов, 17. Богомил Дяков (21′ – 10. Александър Якимов) – 22. Янко Сандански, 23. Ванчо Траянов (46′ – 16. Мехди Бурабия) – 21. Бирсент Карагарен, 11. Мартин Камбуров (к), 25. Спас Делев – 89. Йоан Ласиман; неизползвани резерви: 1. Теодор Скорчев, 3. Еммерик Де Врисе, 9. Дани Кики, 7. Бранимир Костадинов; старши треньор: Христо Колев

Жълти картони: Самир Аясс (45′- груб фаул) [„Берое“]. Това е пети картон на играча в актуалната кампания и той ще пропусне следващата среща с ЦСКА; Александър Горанов (3′ – груб фаул), Георги Вълчев (67′ – груб фаул), Спас Делев (69′ – оспорване на съдийско решение), Георги Вълчев (88′ – груб фаул) [„Локо“ Пд].
Червени картони: Георги Вълчев (88′ – втори жълт картон) [„Локо“ Пд]

Главен съдия: Цветан Кръстев (Варна)
Асистент съдии: Диян Вълков (Варна), Димитър Димитров (Варна)
Допълнители асистент съдии: Георги Димитров (София), Мартин Александров (София)
Четвърти съдия: Ивайло Милков (София)
Дежурен делегат на БФС: Емил Табаков (Бургас)
Съдийски наблюдател: Димитър Костов (Бургас)

Стадион: „Берое“, Стара Загора

Източник: beroe.bg
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн