Откриха фотоизложба на РИМ – Стара Загора в Централния военен клуб в София

STZAGORA.NEТ


*
На 25 февруари 2015 г. в Централния военен клуб в София под патронажа на президента на Република България и върховен главнокомандващ на въоръжените сили г-н Росен Плевнелиев се проведе научна конференция “Съдбата на българското офицерство в условията на политически трусове”. Организатор на конференцията е Военноисторическата комисия, а сред съорганизаторите е и Регионалният исторически музей в Стара Загора.

Съпътстващо събитие на конференцията беше уредената от старозагорския музей фотоизложба “Спомен за българското управление в Беломорието 1941-1944 г.”.

Президентът Росен Плевнелиев е останал силно впечатлен от представената фотоизложба. В словото си при откриването на конференцията той благодари на Регионален исторически музей – Стара Загора за уреждането й.

В работата на научната конференция взе участие и директорът на Регионален исторически музей – Стара Загора д-р Ангел Динев с доклад “Съдбата на старозагорските офицери, съдени от Народния съд”.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн