Започва спешен ремонт на Математическата гимназия в Стара Загора

STZAGORA.NEТ


С 42 гласа „за“ бе подкрепено от старозагорските общински съветници предложението на кмета Живко Тодоров за компенсирани промени в Бюджет 2015 г. На извънредното си заседание днес местният парламент даде съгласие да се стартира процедура и да се извърши спешен основен ремонт на ПМГ „Гео Милев“ в града, поради опасността, която крие сградата за здравето на децата. Над 1 млн. лева, които бяха отделени за подобряване на инфраструктура, ще бъдат пренасочени към реновирането на Математическата гимназия.

За цялостен ремонт и пълно саниране на сградата има изготвен работен проект и количествено стойностна сметка.Приблизителната сума за строително-монтажните работи е над 2 млн. лева.

„Предлагам да намалим средствата предвидени за текущ ремонт на улични платна и тротоарни настилки с 1 млн. лева, като за останалата част от средствата ще потърсим допълнителна капиталова субсидия от Републиканския бюджет. Водили сме разговори и имаме уверение, че ще получим подкрепа“, обяви кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Друга промяна в бюджетната програма за тази година ще осигури изграждане на цялостно видео наблюдение в града. Предстои изработване на работен проект, а необходимите средства ще бъдат за сметка на местните дейности за 2015 година.

Старейшините приеха с единодушие и определянето на пасищата, мерите и ливадите за обща и индивидуална употреба, както и правилата за ползването им на територията на общината, през стопанската 2014-2015 година.

По време на извънредното заседание на местния парламент бе гласувано и получаването на две държавни сгради в полза на общината – бившата Метрология и бившата Опитна станция по земеделие в село Хрищени.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн