„Берое“ отстъпи с 1:0 на „Лудогорец“ в реванша, отпадна от борбата за Купата

STZAGORA.NET


„Берое“ загуби с 1:0 от „Лудогорец“ реваншът за Купата на България по футбол и след общ резултат 2:2 отпадна от турнира заради гола на чужд терен, отбелязан от разградчани. Жуниньо Кишада откри за „Лудогорец“ още в 8-та минута на мача, а беройци останаха с човек по-малко само след 14 минути игра, когато съдията пресилено изгони Валдемар Боровски с втори жълт картон за високо вдигнат крак.

„Берое“ влезе в мача с аванс от един гол, след като първата среща в Стара Загора завърши при резултат 2:1. Домакините днес пък имаха предимството, наречено отбелязан гол на чужд терен.

Пет промени имаше в състава на „Лудогорец“ спрямо първия мач. Вместо Иван Чворович на вратата се завърна Владислав Стоянов, наказаният Козмин Моци бе заменен от Георги Терзиев. Контузеният Светослав Дяков бе заменен от Христо Златински. Вместо Даниел Абало в стартовия състав започна Върджил Мисиджан, а Михаил Александров замени Вандерсон в началната единадесеторка.

Петър Хубчев направи само една промяна спрямо първия мач и тя бе принудителна. Вместо наказания Георги Костадинов в игра влезе Самир Аясс. Той зае мястото зад нападателя, а Елиаш се завърна като опорен халф.

„Берое“ започна доста активно и агресивно, търсейки гол.

Още в първата минута Самир Аясс направи опит за извеждащо подаване към Жуниор Мапуку, но топката бе прекалено бърза за конгоанеца и попадна право в ръцете на Владислав Стоянов.

В 4-та минута Жуниор Мапуку бе фаулиран на 5 метра пред пеналта и стреля сам от пряк свободен удар, заложен на 20 метра фронтално на целта, но топката премина на около метър встрани от нея. Три минути по-късно беройци отнеха кълбото в центъра на терена и организираха атака, преминала през Елиаш, Самир Аясс и Жуниор Мапуку, като последният откри Салим Керкар пред пеналта, но ударът на алжиреца бе слаб и неточен.

В 8-та минута Върджил Мисиджан бе изпуснат по десния фланг, навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала. Благой Макенджиев отрази изстрела, но топката попадна право в Жуниньо Кишада, който отблизо се разписа за 1:0.

В 13-та минута Върджил Мисиджан центрира към намиращия се на границата на малкото наказателно поле Михаил Александров, който засече с глава, но Благой Макенджиев улови.

След като получи жълт картон за груб фаул малко преди гола, Валдемар Боровски получи такъв от Станислав Ставров и при второто си нарушение в мача. За високо вдигнат крак в средата на терена в 14-та минута арбитърът прецени, че трябва да изгони литовеца и да остави „Берое“ с човек по-малко на терена, с което усложни неимоверно задачата пред беройци.

В 15-та минута Марселиньо намери Жуниньо Кишада в близост пред вратата на беройци и голмайсторът засече кълбото, но след рикошет в бранител в бяло топката напусна терена в ъглов удар. При последвалото изпълнение кълбото прехвърли всички играчи в пеналта и Благой Макенджиев поднови играта с удар от вратата.

В 39-та минута „Берое“ имаше своята най-добра ситуация до този момент в мача, след като Самир Аясс майсторски изведе Салим Керкар, който стреля от границата на пеналта по земя, но ударът му премина на метър вдясно от вратата, пазена от Владислав Стоянов.

В 43-та минута центрирана от пряк свободен удар топка от Салим Керкар попадна право в ръцете на Владислав Стоянов, а в ситуацията страничният арбитър маркира и засада.

След почивката в 48-та минута Фабио Ешпиньо центрира от фаул в малкия пеналт, където Марселиньо засече с крак, но бе неточен.

В 52-та минута Елиаш овладя добре в близост до наказателното поле и измъкна корнер за „Берое“ срещу пренаситената защита на домакините. След центрирането на Салим Керкар Владимир Зафиров имаше уникален шанс да открие, но топката мина край целта след удара му с глава. Минута след това Жуниньо Кишада центрира към Марселиньо, който отблизо засече с глава, но прати кълбото покрай рамката на вратата.

В 63-та минута топката не бе изчистена много добре от защитата и попадна в Михаил Александров на ъгъла на наказателното поле. Той стреля добре оттам, но топката не намери целта. Пет минути по-късно Елиаш намери Гади в половината на „Лудогорец“, той напредна до дъгата пред наказателното поле, откъдето стреля, но слабо и в ръцете на Владислав Стоянов.

В 69-ата минута Христо Златински изведе Жуниньо Кишада в коридор, но ударът на 11-ката на домакините бе прекалено слаб и не затрудни вратаря Макенджиев.

В 75-та минута влезлият като резерва Станислав Костов организира добра атака отдясно и центрира в малкия пеналт, където обаче Владислав Стоянов надскочи Антон Огнянов и сигурно улови.

Шест минути преди края на мача Христо Златински изпълни пряк свободен удар, заложен на 20 метра фронтално на вратата, но Благой Макенджиев спаси хладнокръвно.

Огнянов организира добра акция по лявото крило в 86-та минута, освободи се между двама, но след центрирането топката бе изчистена в тъч. Веселин Пенев центрира добре. Елиаш отклони отлично с глава към Костов, който насочи, но слабо и Владислав Стоянов спаси.

В 90-та минута Салим Керкар центрира от корнер вляво от целта, но отбраната на домакините изчисти преди играч в бял спортен екип да играе с кълбото.

Във втората минута от добавеното време Вандерсон подаде на Марселиньо в наказателното поле. Той беше с гръб към вратата, обърна се и стреля, но Макенджиев сигурно улови.

Многоходова комбинация в третата минута добавено време завърши с удар на Игор Джоман от границата на пеналта, но Владислав Стоянов улови.

Следващата седмица „Берое“ посреща „Локомотив“ (Пловдив). Мачът е на 28 февруари 2015, събота от 14:00 часа.

Петър Хубчев след срещата: Отбор сме и имаме поводи да сме уверени, че можем да играем в първата шестица

“Изиграхме мача като отбор и колектив. Това казах и на момчетата в съблекалнята веднага след мача. За мен те въпреки отпадането израснаха като личности и като колектив. Това е основата, върху която трябва да градим. Друг е въпросът, че има много грешки, много притеснение от това, че играем срещу шампиона на България и носителя на Купата. Трябва да бъдем по-спокойни. Всеки трябва да вярва в силите си. Като цяло мисля, че се показахме, а това няма да е само мое мнение, като един колектив. В спорта и футбола обаче е така – хубавите неща свършват дотук. За съжаление ние сме отпаднали. Много е лесно сега да кажем да гледаме напред и да забравим по най-бързия начин мача. Би трябвало да извадим някакви изводи. Ще се опитаме да го направим. Поне пред вашата камера няма нужда да казвам какви са ни целите. Остават си. Ще ги търсим още. Имаме поводи да сме още по-уверени в това, че можем да играем в първата шестица” – обобщи мача Хубчев.

“Основата върху която трябва да работим и да се развиваме още повече е точно това. Ясно е, че картон в 10-та минута ни обърква всички тактически планове, още повече на стадиона на “Лудогорец”, но самото държание на отбора ми вдъхва голям оптимизъм. Аз си знам възможностите на всеки един от отбора и тези на отбора като отбор. Но мисля, че продължаваме да се развиваме и там трябва да работим най-вече” – каза още той.

“Аз лично приемам отпадането по следния начин. Ако бяхме отпаднали с две категорични загуби от “Лудогорец”, това можеше да свали тонуса, но начинът, по който се опитахме да се надиграваме с този отбор, трябва да има обратния ефект. Все пак това са живи хора и може да окаже някакво влияние. Ние ще направим всичко възможно от наша страна да не допускаме загуба на тонус” – завърши треньорът.

Източник: beroe.bg
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн