Районният съд в Стара Загора отчете много добри резултати за 2014 г.

STZAGORA.NEТ

Милена Колева

На 13.02.2015 г. съдиите от Районен съд Стара Загора проведоха годишното си отчетно събрание. Отчетени бяха статистическите резултати от работата на съда през 2014 г. Пълният доклад е публикуван на сайта на съда на адрес http://www.rs-sz.com/otchet.html.

През изминалата година съдът е разгледал общо 10 434 дела, от които са свършени 9639. От тях 91% са приключили до три месеца от постъпването си. Към 31.12.2014 г. са останали несвършени само 9,3% от всички разглеждани през годината граждански и наказателни дела. Анализът установява, че тези резултати са много добри, въпреки обстоятелството, че реалната натовареност на работещите в Старозагорския районен съд съдии (44,97%) е над средната за страната. Данните за отменените и изменени съдебни актове показват, че повишената натовареност не е се отразила на качеството на правораздавателната дейност, което традиционно остава много високо.

Държавните съдебни изпълнители при СтРС са събрали през 2014 г. общо 916 262 лева, при постъпили за събиране по изпълнителни дела 1 325 183 лева. Съдиите по вписванията са вписали 15 418 акта, или по 5139 акта средно на човек.

Председателят на Районен съд Стара Загора г-жа Милена Колева изказа благодарност на съдиите и съдебни служители за поддържаната в съда атмосфера на колегиалност и професионализъм. Беше съобщено, че щатът на Районния съд, считано от 13.02.2015 г., е увеличен с една длъжност за съдия чрез прехвърлянето й от Районен съд гр. Чирпан.

Гости на събранието бяха г-жа Юлиана Колева – член на ВСС и председател на Правната комисия към съвета, председателите на Окръжен и Административен съд Стара Загора, на Адвокатска колегия Стара Загора, както и представители на Районната и Окръжната прокуратура.

В хода на обсъждане на доклада г-жа Юлиана Колева запозна присъстващите с действията, които ВСС предприема с оглед облекчаване на натовареността на съдилищата и подобряване на съдебната карта с цел да бъде подобрено разходването на средствата по бюджета на съдебната власт.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн