Областният управител Г. Ранов се срещна с директора на РИМ – Стара Загора д-р Ангел Динев и с управителя на ОИЦ Петя Ацинова

STZAGORA.NEТ

Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с директора на Регионалния исторически музей д-р Ангел Динев. Двамата обсъдиха идеята за създаване на областни инициативни комитети, които да организират в Стара Загора и региона чествания на кръгли годишнини от важни за България исторически събития. През 2015 г. се навършват 70 години от края на Втората световна война, 100 години от влизането на България в Първата световна война, 130 години от Съединението, 140 години от Старозагорското въстание.

Инж. Ранов се ангажира Областна администрация да бъде активен участник в честванията на годишнините. Той предложи в инициативните комитети да влязат също представители на общините, на неправителствени организации, на бизнеса.

* * *

Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес и с Петя Ацинова, управител на Областния информационен център – Стара Загора. Г-жа Ацинова запозна инж. Ранов с дейността на Центъра и с проектите, по които той работи в момента в Стара Загора и в останалите общини. Тя заяви, че предстоят срещи с граждани в различни населени места от областта, на които хората ще имат възможност да изкажат своето мнение какви проекти, според тях, е добре да се реализират в града или селото им. Според г-жа Ацинова в малките общини на Старозагорска област преобладава интересът към програмите, свързани с развитие на селските райони.

Инж. Ранов заяви своето желание да присъства на срещите с граждани, за да проучи готовността на съответните общини за кандидатстване по проекти и нагласата на жителите да участват активно в тяхната реализация.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн