Партия “Български социалдемократи” подкрепя митинга-шествие за мир на 18 февруари в Стара Загора

STZAGORA.NEТ

Безрезервната си подкрепа за провеждането на митинг-шествие за мир в Стара Загора дадоха от общинската структура на Партия „Български социалдемократи”. Митингът ще се проведе на 18-ти февруари в 18:15 пред Областна администрация. Сборният пункт на желаещите да се включат в протестната проява е в 17:30 в парк „Пети октомври” (до шадравана). Шествието ще потегли в 18 часа. То е под надслов „С Европа, но никога срещу Русия” и е по инициатива на МО в БСП – Стара Загора, подкрепено от Областния съвет на БСП, от коалиционните партньори на „БСП Лява България”, Национално движение „Русофили”, “Руски клуб и приятели”, Българския антифашистки съюз (БАС) и др.

По думите на социалдемократите трябва с всички допустими политически средства да се работи за дипломатическо разрешаване на конфликта и установяване на мир в Украйна, както и за ненамеса на България във военни действия. „Ние сме обезпокоени, че жертви на сраженията станаха хиляди мирни граждани, в това число и деца. Досегашните политически и икономически санкции показаха, че не са ефективно средство за уреждането на конфликта и затова и ние се обявяваме за тяхната отмяна” – каза Ивайло Начев, общински съветник от „БСП и ПБС”.
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн