Зам.-кметовете на Стара Загора ще дарят допълнителното си възнаграждение на деца в нужда

STZAGORA.NET


Общинските съветници гласуваха днес предложението на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за еднократно допълнително възнаграждение за постигнати резултати на заместник-кметовете Йордан Николов, Иванка Сотирова и инж. Янчо Калоянов. Част от мотивите на Тодоров са продиктувани от реализираните успешно инициативи, допринасящи за подобряването на дейността на Общинска администрация и обслужването на гражданите и организациите, както и отговорното изпълнение на поставените им цели по разработването на проекти по оперативни програми и подготовката за новия програмен период.

След като предложението бе прието стана ясно, че допълните средства, които получиха заместниците на градоначалника, ще бъдат дадени за благотворителност.

С благодарност към кмета Тодоров и общинските съветници зам.-кметът Иванка Сотирова съобщи, че с колегите си са решили с допълнителните средства да подпомогнат деца в неравностойно положение, като тя лично ще дари своите на семейство, което живее в общинско жилище и отглежда 8 деца.

Старозагорските старейшини разгледаха на януарското си заседание общо 43 точки. Кметът Живко Тодоров оттегли внесеното предложение за учредяване на безсрочно безвъзмездно право на строеж на лица с установени жилищни нужди върху имоти частна общинска собственост в квартал „Лозенец – разширение“.

В Дневния ред на редовната сесия не влезе и предложението на общинските съветници Николай Диков (ГЕРБ), Тихомир Томов (Нова сила) и Гергана Микова (НФСБ), което бе за пътуването на пенсионерите и хората в неравностойно положение с автобусен и тролейбусен транспорт на територията на Община Стара Загора. Уточненията в преференциалната цена на билетите за пътуване ще бъдат разгледани в зала по време на февруарската сесия на ОбС.

С 40 „за“ общинските съветници дадоха съгласие за кандидатстване по програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, по която се предвижда въвеждането на такива мерки в четири учебни заведения: V-то ОУ „Митьо Станев”, Детска градини „Свобода”, „Мир” и „Патиланско царство“.

Общинският съвет гласува и даряването на имот частна общинска собственост в село Пряпорец на Старозагорската Света Митрополия и годишния отчет на обществения посредник.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн