Идеята за филиал на Тракийския университет в Казанлък бе обсъдена на работна среща с участието на зам.-министъра на МОН Костадин Костадинов

STZAGORA.NEТ

По инициатива на кмета на община Казанлък Галина Стоянова в Тракийския университет – Стара Загора днес се проведе работна среща с участието на проф. Костадин Костадинов – заместник–министър на образованието и науката, проф. Иван Въшин – изпълняващ длъжността ректор на Тракийски университет (заедно със своя екип), заместник-областния управител в Стара Загора Мариана Кръстева и Донка Симеонова, началник на РИО Стара Загора.

На срещата бе обсъдена възможността за откриване на филиал на Тракийски университет в Казанлък със специалности, потребни на местния бизнес – технология на етеричномаслените култури, хидравлика и машиностроителни технологии.

Участниците в срещата се обединиха около идеята, че следва да се работи в тази посока. Кметът на Казанлък увери, че общината разполага с необходимата сградна база. От своя страна Мариана Кръстева изрази подкрепата на Областния управител за осъществяване на тази инициатива.

За реализирането й ще бъдат подготвени аргументирани становища от Областния управител, които ще бъдат представени в МОН.

Съвместно с РИО предстои бъдат направени проучвания сред учениците – потенциални кандидати, за интереса им към предлаганите специалности. Договорено бе да се организира среща с бизнеса на Казанлък и региона през месец март, на която ще присъства и проф. Костадин Костадинов.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн