93 професионални паралелки за следващата учебна година са предложени за утвърждаване в Старозагорска област

STZAGORA.NEТ

Под председателството на областния управител в Стара Загора инж. Георги Ранов днес бе проведено заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. На него Донка Симеонова, началник на Регионалния инспекторат по образованието, представи за съгласуване изготвеното от Регионалния инспекторат по образование предложение за държавен план-прием за учебната 2015/2016 г. в системата на професионалното образование и обучение.

За учебната 2014/2015 година са предложени за утвърждаване от министъра на образованието, младежта и науката 93 професионални паралелки, от които дневна форма на обучение – 74 паралелки, задочна форма на обучение – 13, вечерна форма на обучение – 2 и специални училища – 4 паралелки.

Проектът на РИО-Стара Загора е изготвен в съответствие с изискванията на действащата нормативна и поднормативна уредба в системата на народната просвета и е съставен въз основа на предложенията на директорите на училища. Той е съобразен с броя на завършващите ученици през учебната 2014/2015 г. от седми и осми клас.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн