Посланикът на Германия Детлеф Лингеман и вицепремиерът Ивайло Калфин участваха конференция в Българо-германския център в Стара Загора

STZAGORA.NET

Посланикът на Германия у нас Н.пр. Детлеф Лингеман и вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин участваха днес в заключителната конференция на Проект „Шанс за младежи в риск”, реализиран от Държавно предприятие “Българо-германски център за професионално обучение” в Стара Загора. Тук бе и областният управител в Стара Загора инж. Георги Ранов. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фон.

ЕСФ е основният финансов инструмент на Европейския съюз за подкрепа на заетостта в държавите-членки, както и за насърчаване на икономическото и социалното изравняване на развитието на новите страни в ЕС с това на старите. Разходите по линия на ЕСФ са на стойност около 10% от общия бюджет на ЕС.

Целта на конференцията бе да представи проекта и да отчете неговите резултати. Презентиран бе социалният експеримент по проекта, както и ползите за младежите, участвали в него. Той подпомага политиката на Министерството на труда и социалната политика в борбата с високата младежка безработица и намаляването на бедността.

В конференцията участваха още д-р Люба Попова, изпълнителен директор на ДП „БГЦПО” и ръководител на проекта, както и представители на партньорите – Лео Нидервимер от Австрия и Петер Бакфиш от Германия.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн