Междуведомствена комисия ще провери състоянието на язовир “Колена”

STZAGORA.NET

Със заповед АП-07-ЗД-425/29.12.2014 г. Областният управител инж. Георги Ранов определи състав на Междуведомствена комисия за проверка на язовири на територията на област Стара Загора. Проверката визира техническото и ескплоатационното състояние на водни басейни с неопределена собственост, по списък, изготвен от Министерството на околната среда и водите. Междуведомствената комисия извършва инспекциите по график, утвърден от Областния управител.

Утре, 21 януари (сряда), инж. Георги Ранов заедно с председателя на комисията – Маноил Манев, заместник-областен управител, експерти от Басейнова дирекция – Пловдив, експерти от Областна администрация, представители на Община Стара Загора, на РД ПБЗД, на „Напоителни системи” ЕАД, началник на Язовирен район към НЕК ЕАД – предприятие ”Язовирни каскади”, ще извършат инспекция на язовир “Колена”, който е в горепосочения списък.

Във фокуса на проверката ще бъде както техническата документация и документацията за собственост, така и състоянието на язовирната стена, преливника и основния изпускател.

Резултатите от извършената проверка ще бъдат огласени в медийното пространство. Инспекцията на язовир „Колена” ще започне в 9,30 часа.

Снимка photos.wikimapia.org
#

сподели ме

1 коментар on “Междуведомствена комисия ще провери състоянието на язовир “Колена””

  • Анонимен wrote on 20 януари, 2015, 16:57

    kraini vreme be6e.zagradeno e vsi4ko


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн