Социалисти, заедно с депутата Георги Гьоков, се озоваха в ролята на Дядо Коледа

STZAGORA.NEТ

Броене часове преди Рождество Христово 40 деца от Центъра за настаняване от семеен тип „Малък групов дом“ в Стара Загора грейнаха от щастие, защото имаха своите Коледни подаръци. В ролята на добрия старец се озова основната партийна организация „Център” на БСП в Стара Загора, в която членува народният представител в 43 НС Георги Гьоков.

„Всяка година подготвяме предпразнични изненади на различни социални общности, тази година дарителската ни акция е част от инициативата на БСП „Солидарна Коледа” – сподели председателката Галина Господинова. Социалистите подготвиха както подаръци за всяко дете, така и сладки коледни пакети и многоцветни приспособления за бъдещи художници. Празничната визита, предизвикала много радост в дома, срещна социалистите с условията, в които се обгрижват децата, а щастливите момичета и момчета разказаха на специалните си гости за себе си, за детските си желания и мечти.

„Животът в Малкия групов дом дава възможност на децата да имат нормално детство, да посещават кварталните училища, пред тях е и реалният шанс за бъдещето. Тук се изгражда усещането за собствен дом” – сподели директорката Недялка Събева. Работещите в центъра се опитват да превърнат светлия християнски празник в изграждане на традиции и обичаи, характерни за всяко семейство.

„Солидарна Коледа“ е поредица от инициативи на БСП, които се провеждат на различни места в страната и са насочени към нуждаещи се от топлина и подкрепа, разясни инициативата депутатът Георги Гьоков. По думите му добронамерените към дарителство хора вярват, че солидарността и съпричастността към болката и социалната неравност ни правят силни, а нуждаещите се изпълват с енергия и надежда за живот.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн