Нова фитнес площадка радва старозагорци в парк „Тракия“

STZAGORA.NET


Най-новата фитнес площадка на открито в Стара Загора бе открита в парк „Тракия“. Инициативата е на двата Лайънс клуба в града – „Тракия“ и „Августа“ и е подкрепена финансово от Община Стара Загора и Обществен дарителски фонд.

Това е важна придобивка за града, подчерта зам.-кметът Иванка Сотирова. „Само след няколко месеца, на метри от спортната площадка, ще бъде открит Международният младежки център, където ще творят и работят младежки екипи от цял свят. След реконструкцията на сградата на кино „Жельо Диманов“ и обособяването на спортните съоръжения, децата на Стара Загора и гостите на града ще се чувстват прекрасно“.

Комбинираните фитнес уреди са разположени в югозападната част на парк „Тракия“. Монтирани са хоризонтален и вертикален велоергометър, уреди за стягане и укрепване на краката, за бодибилдинг, ходене и разтягане и др.

Общината подкрепи реализацията на проекта с осигуряването на терен и 9000 лв. от фонда за подпомагане дейността на неправителствените организации.

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн