Задържаха убийците на търговския пътник от Чирпан – мъж и жена от Пловдив

STZAGORA.NEТ
Във връзка с намерено на 11 декември 2014 г. (четвъртък) на отбивка на 108-я километър на главен път II-66 между гр. Първомай и гр.Чирпан, тяло на 35-годишен мъж – К.И.К. от гр. Първомай с огнестрелни и прободни рани, е образувано досъдебно производство по описа на Районно управление “Полиция” гр.Чирпан, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

На 14.12.2014 г. (неделя) под ръководството на Окръжна прокуратура Стара Загора, от служители от РУП – Чирпан, ОД на МВР – Стара Загора и ОД на МВР – Пловдив са извършени действия по разследването – претърсване и изземване в домовете на 31-годишната Г.Р.П. и 45-годишния О.С.П., и двамата от гр.Пловдив. В хода на тези процесуално-следствени действия са открити и иззети като веществени доказателства относими към разследването вещи. От дома на О.С.П. е иззето и оръжието, с което е извършено деянието – незаконно притежаван пистолет, калибър 7,65 мм.

На 14.12.2014 год. са повдигнати обвинения на Г.Р.П и О.С.П за извършено престъпление по чл. 199, ал.2, т.2 вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК – за това, че на 10.12.2014 год. в землището на с. Плодовитово, област Стара Загора, в съучастие като съизвършители са отнели чужди движими вещи от владението на К.И.К с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е придружен с убийството на К.И.К.

На 14.12.2014 г. от наблюдаващия прокурор спрямо обвиняемите Г.Р.П и О.С.П е постановено „Задържане под стража” за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Окръжен съд гр.Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” по реда на чл. 64, ал.1 от НПК.

Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия по разследването за установяване на обстоятелства по делото и разкриване на обективната истина – разпити на свидетели, изготвяне заключенията на назначените експертизи и назначаване на експертизи.

Говорител на Окръжна прокуратура гр. Стара Загора: Нейка Тенева
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн