Проект “Красива България” очаква по-висок бюджет за Стара Загора през новата 2015 г.

STZAGORA.NET
По проект “Красива България” през отиващата си 2014-та година в Старозагорска област са обновени 13 обекта на стойност 2,5 милиона лева, съобщи днес пред медиите ръководителят на офиса в Стара Загора Петър Лозев. Сред най-значимите от тях е Народно читалище “Климент Охридски”, където ремонтните дейности приключват. Те са на стойност близо 250 хиляди лева. Сградата на читалище “Климент Охридски” вече е с напълно различен облик в сравнение с това, което старозагорци са свикнали да виждат. Обновени бяха и обекти в Казанлък, Мъглиж и Николаево.

Кампанията за набиране на проектни предложения по “Красива България” за следващия работен период обаче е изтеглена с близо месец по-рано и ще приключи още през януари, предупреди Петър Лозев. В предишните години срокът беше до средата на февруари за входиране на проектни предложения. Тази година датата е доста по-ранна – 19 януари. Това е последната дата, до която кандидатстващите могат да внесат своето проектно предложение.

“Във всеки един момент кандидатите могат да се обърнат към нас за консултация и проверка на техните проектни предложения за пълнота и допустимост. Практиката показва, че консултациите на бенефициентите са много полезни от гледна точка на това, че по една или друга причина общинските, областни и други администрации, които са евентуалните получатели на финансиране, срещат, макар и не много големи, трудности при изготвянето на документацията. Затова е добре изготвящите проектните предложения да ги представят при нас за проверка поне 10 дни преди крайния срок 19 януари” – каза Петър Лозев.

Мерките, по които ще се кандидатства, са три: Мярка 01 – “Подобряване на обществена среда в населени места” с допустими кандидати областни и общински администрации, религиозни институции, читалищата. Допустимите предожения са сгради със статут на недвижими културни ценности, сгради за обществено обслужване в областта на администрацията, културата, изкуствата, транспорта и съобщенията, също така спорта и социалния туризъм. По мярка 02 – “Подобряване на социална инфраструктура” – допустимите кандидати са пак същите институции, като предмет на проекта са сгради, свързани със здравеопазване, социални услуги, учебната дейност – детски градини и т.н. Третата мярка, по която може да се кандидатства, е 0201. Тя е за подобряване на социалните услуги от резидентен тип. Това са сгради, които предоставят социални услуги.

През 2015-та година се очаква бюджетът на проекта за офис Стара Загора, който бе намален по време на кризата, за пръв път да бъде отново увеличен с близо една четвърт, като достигне 3 милиона лева, съобщи още Петър Лозев.
#gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн