Областният управител на Стара Загора заяви подкрепата си за община Казанлък

STZAGORA.NEТ


Областният управител на област Стара Загора Георги Ранов посети днес заедно със своя екип Казанлък. Той се срещна с кмета на община Казанлък Галина Стоянова, със заместник-кметовете Петър Косев и Лилия Цонкова и заместник-председателя на Общински съвет-Казанлък Драгомир Петков. Заедно с областния управител бе и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и заместник-кметът Йордан Николов.

Областният управител Георги Ранов представи своите заместници – Мариана Кръстева, в чийто ресор влиза община Казанлък, и Маноил Манев, който сподели, че трудовият му път е започнал именно от града на розите.

Георги Ранов подчерта, че той е предприел посещения в община Казанлък, като част от опознавателната му обиколка в общините в област Стара Загора, защото общините са много важни структури на местното самоуправление, но пък Казанлък е първата община, която посещава заедно с целия си екип. „Казанлък е много важен за областта и може да разчита на 100% подкрепа от моя страна. Моята подкрепа е безрезервна, както относно проектите, които предстоят да се реализират на територията на община Казанлък, така и в институционално и логистично отношение“, каза областният управител. Той подчерта още, че няма да има деление на общините в област Стара Загора по партиен и политически признак.

След като представи своя екип, кметът Галина Стоянова постави и основните въпроси на община Казанлък, които са от правомощията на областна администрация. Това е въпросът за предоставяне за стопанисване на гробниците на територията на общината, двата имота в с. Равда, община Несебър, собствеността върху първия етаж на сградата на Общината и в тази връзка взаимоотношенията с НТС; проектите, които предстоят, като тунелът под връх Шипка, обходният път на Казанлък и Музеят на розата.

След срещата с кмета областният управител даде пресконференция за медиите. На нея той подчерта още веднъж подкрепата си за Казанлък и значимостта на общините както съставна част на областта. Георги Ранов съобщи още, че ще ревизира всички актове на областния управител, предхождащ временно изпълняващия длъжността, които са нарушили взаимоотношенията между държавата и общините.
#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн