Туристическият информационен център в Стара Загора с признание от форум Go2Balkans

STZAGORA.NEТ


Туристическият информационен център в Стара Загора (ТИЦ) участва в първото издание на форума Go2Balkans, което се проведе на 26 ноември в Експо център – София.

Представителите на ТИЦ и на Регионалния исторически музей представиха културно-историческия и туристическия потенциал на община Стара Загора. Те участваха с рекламно-информационни материали, както и с презентация за туристически маршрут на тема „Стара Загора – град с история от 8000 години“.

Бе връчено удостоверение на Община Стара Загора за активно участие във форума. Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) Байко Байков изказа изключителните впечатления на туроператорите от организираното от Община Стара Загора информационно пътуване през месец септември тази година. Той припомни, че Стара Загора е била предпочитана дестинация на АБТТА за октомври.

Инициативата за провеждането Go2Balkans е на туристическия бизнес в лицето на членове на АБТТА. Основната цел на форума е да се привлече интересът на туроператори от цял свят към предлаганите туристически услуги в България и другите държави на Балканите. Първото издание на форума бе насочено към популяризиране на културно-историческото наследство и природните дадености на страните от Балканския полуостров като основа за създаването на комбинирани туристически турове и пакети за балканските страни. Това е възможност да се привлече интересът към Балканите като дестинация за целогодишен туризъм.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн