Инициатива „Аз съм бъдещето. Пази ме!” стартира в Стара Загора

STZAGORA.NET

Инициативата „Аз съм бъдещето. Пази ме!” бе обявена днес на пресконференция в Стара Загора. Тя е подкрепена от републиканските шампиони по автомобилизъм Георги Петров и Николай Диков, от Красимира и Иван Иванови – родители на малкия Паоло, фирми и обществени организации.

Кампанията стартира с отпечатването на 5000 ароматизатора за коли с посланието „Аз съм бъдещето. Пази ме!”. Голяма част от тях са раздадени на таксиметровите автомобили в Стара Загора, автобусите и тролейбусите от градския транспорт. Организаторите ще предоставят материали и на всички органи на реда, на автосервизи и др.

„Целта на кампанията е да обедини усилията на много хора и да предизвика дебат за безопасността на движение по пътищата”, подчерта Николай Диков. Важно е тези разговори да не спират и да не отшумяват до всяко следващо нещастие. Благодарим за изключителната подкрепа на ACS Consulting и „АСОРТ” – Георги Петров, на всички които се включиха с труда и идеите си за реализирането на тази инициатива”.

„Подкрепям кампанията, защото е много лесно да подминеш един проблем – подчерта Красимира Иванова. – Важното е да има постоянна дискусия, която да доведе до това да бъдем по-толерантни на пътя, по-внимателни и отговорни. Отпечатаните ароматизатори за коли са само първата стъпка от мащабна кампания, която ще продължи с други инициативи през следващите месеци”.

Организаторите се обърнаха към всички организации, институции и фирми да бъдат ангажирани с този проблем. „Сега е времето от годината, когато се подготвят различни рекламни материали, затова призоваваме те да имат и социална насоченост. За целта логото „Аз съм бъдещето. Пази ме!” ще бъде качено в интернет и ще може да бъде използвано свободно за печатни материали. Ще бъде създадена и фейсбук група, в която ще се обсъждат идеи за различни инициативи на тема пътна безопасност” – обясни Красимира Иванова.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн