Председателят на ОбС Стара Загора Емил Христов и зам.-кметът Иванка Сотирова се срещнаха с новите членове на Младежкия общински съвет

STZAGORA.NET

Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов и зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова бяха гости на редовното заседание на младежкия местен парламент. Новоизбраното ръководство представи новите членове и посоката си на работа през текущия мандат.

МОС даде отчет и запозна гостите с една от последно реализираните си кампании „Мисли за мен когато шофираш“. Инициативата на младежите беше съвместна акция със сектор „Пътна полиция“, по повод Световния ден в памет на загиналите при ПТП.

Председателят на ОбС Емил Христов и зам.-кметът Иванка Сотирова също се включиха в кампанията, която апелира към безопасно шофиране. Те подписаха Декларация, с която поеха ангажимент да спазват правилата за движение по пътищата. По време на инициативата на младежите, подписи под документа, са положили още 302 водачи на МПС от Старозагорско.

Като част от дневния ред на заседанието на Младежкия общински съвет бе включен и дискусия по един от най-актуалните въпроси за старозагорци и част от социалната политика на Община Стара Загора – учредяването на право на строеж на лица с установени жилищни нужди върху имоти частна общинска собственост.

Младежите проявиха интерес и относно съставянето на бюджета на общината, интегрирания план за градско възстановяване и развитие за града, както и какво е мястото на младите хора в обществения живот.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн