Стара Загора е домакин на Балканско първенство по бадминтон

STZAGORA.NET

Балканско първенство по бадминтон за мъже и жени ще се проведе в Стара Загора от 14 до 16 ноември с участието на отбори от Гърция, Македония, Молдова, Румъния, Турция и България.

Тази вечер от 20.00 ч. в конферентната зала на „Зеления хълм“ ще се проведе техническата конференция на треньорските щабове, а утре от 17.00 ч. в зала „Берое“ (БСФС) е официалното откриване. В него ще участват кметът на Стара Загора Живко Тодоров, посланикът на Република Индонезия Н.Пр. Бунян Саптомо, президентът на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян и др.

Националните отбори на шест страни ще се включат в надпреварата, съобщи Христо Михалев, председател на УС на СК „Бадминтон“. В последните два дни ще се проведе и индивидуалната надпревара на състезателите. Сред участниците в националния ни отбор са и старозагорските надежди в този спорт Мила Иванова и Владимир Шишков.

Над 200 състезатели по бадминтон ще пристигнат в Стара Загора в края на следващата седмица за участие в открит турнир.

Със съдействието на кмета Живко Тодоров до две години в града ще има нова, уникална за България зала за 4 вида ракетни спортове – бадминтон, тенис на корт, тенис на маса и скуош. Залата „Ракетлон”, която е продължение на зала „Берое“, ще превърне Стара Загора в център на бадминтона не само в България, но и в Европа, и в нея ще се провеждат европейски и световни първенства от най-висок ранг. Проектът е одобрен и започва реализацията му, която ще струва близо 2 млн.лв.
#социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн