Набират нови съдебни заседатели в Стара Загора

STZAGORA.NET
Общински съвет Стара Загора обявява прием на документи за избор на кандидати за нови съдебни заседатели в Районен съд Стара Загора за 5-годишен мандат, считано от 01.01.2015 г., поради изтичане на мандата на съдебните заседатели към Районен съд Стара Загора.

Кандидатите трябва да са дееспособни български граждани, навършили 21-годишна възраст, но ненавършили 65-годишна възраст към момента на определянето им за съдебни заседатели (01.01.2015 г.), както и да се ползват с добро име в обществото и да не са осъждани за извършено умишлено престъпление, независимо от реабилитацията им.

Кандидатите за съдебни заседатели трябва да представят в Общинския съвет следните документи:

1. Автобиография на кандидата, включваща данни за образование, специалност, трудова дейност, общ трудов стаж, семейно положение, съдимост;
2. Декларация на кандидата за съгласие по приложения образец;
3. Декларация за българско гражданство;
4. Свидетелство за съдимост, в което е отразено, че същото е валидно за кандидатстване за съдебен заседател, респективно, че не е осъждан за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията;
5. Медицинско свидетелство за работа;
6. Медицинско свидетелство, удостоверяващо психичното здраве на кандидата, издадено от лекар-психиатър при “Център за психично здраве – стара загора” ЕООД, с ЕИК: 000812208, със седалище и адрес на управление: гр. Стара Загора 6000, ул. Армейска №16, тел.: 042 620 250;
7. Дипломи за завършено образование – копие.
8. Кандидатите, които вече са били съдебни заседатели, прилагат към посочените по-горе документи и мнение на председателя на Окръжен съд Стара Загора, съответно Районен съд Стара Загора, за работата им.

С оглед разпоредбата на чл. 2, ал. 1, ал. 2 и ал. 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси комисията няма да допусне за кандидати за съдебни заседатели лица, които са общински съветници при Общински съвет Стара Загора, както и лица, работещи, независимо на какво основание, при или за органите на съдебната система и органите на МВР.

Документите се приемат в стая 215 на Общинска администрация всеки работен ден от 09:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 17:00 ч. в срок до 11.12.2014 г.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн