Стара Загора представя туристическите си обекти на борси в Италия и Гърция

STZAGORA.NET

Община Стара Загора, заедно с Нова Загора и Раднево, представи туристическите обекти, свързани с културно-историческото наследство от праисторията и античността на територията на общината, в рамките на XVII „Borsa Meditеrranea Del Turismo Archеologico“ (BMTA). Изложението, което е специализирано за археологически туризъм, се проведе в гр.Пестум, Италия.

Община Стара Загора се представи с рекламно-информационни материали, изготвени по проект „Античното наследство на Тракия“, на обща изложбена площ с градовете София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Русе.

Участието на Община Стара Загора във форума, който се проведе в периода 30 октомври – 2 ноември, е във връзка с реализацията на проекта, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007–2013 г. и ангажимента да бъде осигурена устойчивост на проекта чрез повторно участие в планираните туристически изложения в рамките на 1 година след края на проекта.

BMTA е изложение, посветено на археологическото наследство и културно-историческия туризъм. Провежда се в провинция Салерно, в близост до Археологически парк “Пестум” и Националния археологически музей “Пестум”. Участници в изложението са представители на туристически организации, музеи, сдружения на археолози, учебни заведения от Италия, чуждестранни изложители – Индия, Аржентина, Йордания, Гърция, Турция, Азербайджан и др., общо над 100 организации от различни страни.

В периода 13–16 ноември 2014 Туристическият информационен център към Община Стара Загора ще представи възможностите за туризъм в общините Стара Загора, Нова Загора и Раднево и на туристическото изложение “Philoxenia 30th International Tourism Exhibition“ в град Солун, Гърция, като част от реализацията на проекта „ Античното наследство на Тракия“.
#share button


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн