Кънчо Филипов: БДЦ няма да е нито с управляващите, нито с опозицията

STZAGORA.NET

Отляво надясно: Янко Янков (“България без цензура”), Кънчо Филипов (ЛИДЕР) и Евгений Жеков (ЗНС)

Зам.-председателят на парламентарната група “Български демократичен център” (БДЦ) и председател на ПП ЛИДЕР Кънчо Филипов съобщи днес пред медиите в Стара Загора, че групата, според названието си, ще остане ситуирана в центъра на политическия спектър, на равно разстояние както от управляващите, така и от опозицията в Народното събрание. Ще подкрепя всяко разумно предложение и ще бъде коректив на онова, което не одобри.

Групата “БДЦ” е подкрепила Бойко Борисов за премиер, водена от разбирането, че начело на кабинета трябва да застане лидерът на най-голямата парламентарна партия. Но не е дала подкрепата си за самото правителство, тъй като не е получила управленската му програма и приоритетите за развитие на страната, както и приоритетите на отделните министри.

Председател на групата “Български демократичен център” е Светлин Танчев от “България без цензура”. Негови заместници са Румен Йончев (ЗНС) и Кънчо Филипов (ЛИДЕР). Представители на БДЦ в постоянните парламентарни комисии ще бъдат излъчени в момента, в който стане ясно какви точно комисии ще бъдат сформирани. Засега групата участва във временната комисия за изготвяне на правилника за работа на Народното събрание, но има подготвени хора за участие в почти всички ресори, без образованието.

На дневен ред е продължаване на успешната обща дейност на седемте партии от предизборната коалиция “България без цензура”, които със съвместни усилия спечелиха на 5 октомври 15 депутатски мандата, със следизборно коалиционно споразумение. “Стремежът ще е всяка от партиите да запази идентичността си, но и да действаме в синхрон, за да подобряваме работата си, включително в областите и общините” – уточни Кънчо Филипов.

В подготовката на новия републикански бюджет за 2015 г. БДЦ ще настоява за категорично орязване на държавните разходи, коментира Евгений Жеков, зам.-председател на Земеделския народен съюз (ЗНС). Има сериозни резерви и те трябва да се използват” – каза той. Евгений Жеков коментира и слуховете за ново увеличение на тока от 1 януари с аргумента, че хората са достигнали дъното на възможностите си и не могат да плащат повече за електричество, свидетелство за което е скокът в неправомерните присъединявания към електроразпределителната мрежа. “Има блокове, в които 80% от населяващите ги са се “вързали” по незаконен начин към мрежата, тъй като нямат никаква друга възможност” – би тревога той. Според Жеков опасенията на земеделците са, че управлението на страната, което бе създадено, може да не се окаже стабилно.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн