“Училище по хранене” през първите 1000 дни на детето обучава родители

STZAGORA.NET

Започна първото по рода си „Училище по хранене и захранване”, организирано от Болница “Тракия” – Стара Загора. Месецът на захранването се провежда с подкрепата на Нестле Детско хранене, като част от информационната кампания „Първите 1000 дни… и след това”, на която Болница “Тракия” е партньор.

Първата среща се проведе от 11 ч. на 6 ноември (четвъртък) в панорамната зала на Историческия музей в Стара Загора с лектор д-р Веселина Димова, Завеждащ Детско отделение в Болница “Тракия” Парк. Д-р Димова представи информация, свързана с правилното хранене на бебето над 6-месечна възраст и детето относно препоръките на СЗО по храненето му през първите 1000 дни:

* Как да захраним правилно бебето?
* В началото на захранването, млякото продължава ли да е основна храна за бебето?
* Как да дадем 5 порции плодове и зеленчуци дневно и др.

В продължение на четири последователни седмици на ноември с педиатрите от Детско отделение към болницата ще се провеждат отворени дискусии на различни теми.

График на следващите срещи:

13 ноември 2014 г., 11 ч. – в Парк-Хотел “Стара Загора” – Д-р Кисьова и Д-р Пеева ще отговарят на въпроси свързани с темата “Първите 1000дни…..и след това- Защо е важно правилното захранване? Превенция на алергии и затлъстяване.”

20 ноември 2014 г., 11 ч. – в Парк Хотел “Стара Загора”
С Д-р Марлена Панайотова, специалист по педиатрия и гастроентерология в Болница “Тракия” Парк, ще имате възможност да дискутирате въпроси свързани с профилактиката на леките храносмилателни смущения чрез правилно хранене в периода на първите 1000 дни.

27 ноември 2014 г., 11 ч. – в Детското отделение на МБАЛ “Тракия” Парк (V-ти етаж) ще се проведе Ден на отворените врати и финално парти на „Училище по хранене и захранване” на тема – Какво научихме за храненето през първите 1000 дни?

На 27.11.2014 в Детското Отделение към МБАЛ Тракия ще се проведе Ден на отворените врати и закриващо парти на тема “Какво научихме за храненето през първите 1000 дни?”
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн