Дичо Атанасов е избран за Окръжен прокурор в Стара Загора

STZAGORA.NET
Дичо Атанасов оглави Окръжната прокуратура в Стара Загора. Той бе избран на днешното заседание на Висшия съдебен съвет след балотаж. За него гласуваха 13 от членовете на съвета, 2-ма бяха „против“, а 4-ма „въздържал се“. Досега Атанасов беше изпълняващ длъжността, след като мандатът на доскорошния титуляр Константин Тачев изтече през лятото.

За поста се състезаваха четирима старозагорски обвинители – Дичо Атанасов, Константин Тачев, Нейка Тенева и Юлияна Станева. Всеки от кандидатите имаше по 10 минути да представи концепцията си за развитието на старозагорската окръжна прокуратура. Те трябваше да отговорят и на различни въпроси от страна на членовете на съвета.

Дичо Атанасов има 20 години юридически стаж, бил е военен следовател и военен прокурор. От 2005 г. е зам.-окръжен прокурор на Стара Загора. През 2010 г. е награден с почетен сребърен знак от ВСС за участието си в разследването по делото „Куйович“, завършило с осъдителни присъди.

По време на излушването си той обяви, че е заслужил доверието на колегите си и работата в прокуратурата е на добро ниво. Основната му цел е подобряването на материалните условия на работа в районните прокуратури в областта. Изтъкна още, че за да се намали големият брой върнати за доразследване дела, трябва да се възстанови обучението на разследващите. Предложи и ежемесечно да се провеждат работни срещи и да се анализират причините за връщане. Необходимо било и подобряване на сътрудничеството с МВР и ДАНС.
#crl

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн