Михаела Берова – ново попълнение в състава на Държавна опера – Стара Загора

STZAGORA.NET

Михаела Берова в ролята на Магьосницата от „Дидона и Еней“

Михаела Берова е новото попълнение в състава на Държавна опера – Стара Загора от 1 ноември. Михаела Берова (мецосопрано) завършва Музикалната академия „Панчо Владигеров“ – специалност класическо пеене в класа на доц.Иванка Нинова и магистратура по педагогика на преподаването по музика.

Михаела е родена в артистично семейство в Стара Загора. Никой от родителите не е професионален музикант, но непрофесионални са всички. Баба й пее прекрасно и мечтае да стане певица, но мечтата сбъдва Михаела. Тя завършва Музикалното училище в Стара Загора в специалност „кларинет“.

От 2007 година Михаела има изяви и в чужбина и доста много вече – в страната. В репертоара й са 6-7 роли от класически опери. Михаела беше Магьосница в „Дидона и Еней“ от Х.Пърсел на камерната сцена във фоайето на Операта на Стара Загора, Венера в „Балът на неблагодарните жени“ от К.Монтеверди, Анина в „Травиата“ от Д.Верди.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн