Старейшините ще гласуват на предстоящата сесия учредяването на право на строеж в квартал “Лозенец-разширение”

STZAGORA.NET
На редовното заседание на Общинския съвет в Стара Загора, което ще се проведе на 30 октомври, предстои да бъде разгледано предложението на Общинска администрация за учредяване на безсрочно безвъзмездно право на строеж на лица с установени жилищни нужди. Предоставени са 58 поземлени имота в кв. 85 и кв. 84 – „Лозенец–разширение“.

Предложението на вносителя е във връзка с недостига и невъзможността на Община Стара Загора да задоволи потребностите на социално слаби семейства с установени жилищни нужди чрез настаняване под наем в общински жилища, уточни председателят на Общинския съвет Емил Христов. По време на редовната пресконференция преди заседанието на общинския съвет днес Христов допълни, че става дума за парцели с размери около 100 квадратни метра, предназначени за ниско строителство.

В дневния ред на предстоящата сесия са включени 60 точки. Ще бъде разгледана на второ четене Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора.

На 37-то заседание на ОбС ще бъде гласувано и искането на д-р Петьо Чилингиров, управител на Комплексния онкологичен център, за даване на разрешение от ОбС за закупуване на медицинска апаратура за Клиничната лаборатория. Техниката, с която се работи в момента – Хематологичен анализатор и Селективен имунологичен анализатор на фирма АВВОТ, е остаряла и се налага често да се извършват ремонти, което води до затрудняване на диагностично-лечебния процес. Със закупуването на двата нови апарата ще се оптимизира работата в лабораторията поради ежегодно увеличаване броя на изследванията, както и ще се постигне икономия от разходи за поддръжка и реактиви, пише в писмото на д-р Чилингиров, изпратено до кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. В допълнение на мотивите за закупуване на оборудването е и предвиденото спиране на производството на консумативи и реактиви за тези апарати, за което фирмата е уведомила Комплексния онкологечен център.

Старейшините ще разгледат още и поемане на общински дълг под формата на временен безлихвен заем от Националния фонд за авансово финансиране на проект „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен“, както и промени в Общинската транспортна схема, касаещи разписанието на автобусна линия №12.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн