3000 лв. не достигат на Гери и Милица за участие в международни конкурси

STZAGORA.NEТ


Читалище “Г. Бакалов”, в което израсна като изпълнителка старозагорската петокласничка Гергана Тодорова, финалистка от Шоуто на Слави, няма финансовата възможност да подпомогне участието й в предстоящите международни конкурси за млади поп-изпълнители в Румъния през януари 2015 г. (“Шампионска лига”), в Малта през март (“Европейски звезди”) и в Словения през юли идната година (“Златен микрофон”). За целта са нужни още 3000 лв. освен заделените досега с общи усилия.

За това алармира днес пред медиите Таня Михайлова, председател на старозагорското НЧ “Г. Бакалов-1933″, и апелира за съпричастност от страна на старозагорската общественост.

В срещата участваха Гергана, малката й сестричка Милица, която е на 6 години и все още е в детската градина, но върви по нейните стъпки на изпълнител, и баща им Иванко Тодоров.

Преди броени дни Гергана Тодорова взе приза за най-добро изпълнение на българска песен в 12-то издание на международния конкурс “Сребърна Янтра” във Велико Търново, проведен от 26 до 28 септември, с “Повей, ветре!”. Същия приз в своята възрастова категория, придружен с покани за участие в конкурсите в Словения и Румъния, получи и сестричката й Милица за песента “Ти го кажи”.

Посочената сума от 3000 лв. ще е достатъчна за участието на двете деца и един техен придружител в международните конкурси. Засега тези средства са в недостиг. Малта и Словения поемат разходите за пребиваване, но не и за път и сценични костюми, а организаторите на конкурса в Румъния не поемат никакви разходи на участниците.

Община Стара Загора вече е подпомогнала с 1600 лв. читалище “Г.Бакалов”, а то е предало на свой ред средствата на семейството на Гергана, след успешното й участие в конкурс в Словения, където тя е получила покана и за Малта, уточни председателката на читалището.

Гери Тодорова учи в СОУ “В. Левски”, а Милица посещава Целодневна детска градина “Славейче”. Любима световна изпълнителка и на двете е Кристина Агилера.

Гергана репетира три пъти седмично по час и половина в читалище “Г. Бакалов” под наблюдението на музикалната си ръководителка Мариана Димитрова. Тя вече е решила, че ще се посвети на поп-музиката. Преди е свирила на пиано, но вече е прекратила. В репертоара си има много песни, чийто брой е толкова голям, че й е трудно да го определи с точност. “Докато ме слуша вкъщи, Милица ми е научила всичките песни” – с усмивка отбелязва тя.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн