Отстраниха по “здравословни причини” пиян член на секционна избирателна комисия в Стара Загора

STZAGORA.NEТ
Пиян член на секционна избирателна комисия се е явил тази сутрин в секцията си, но е бил отстранен с решение на колегите си от комисията, съобщи председателят на Районната избирателна комисия адв. Таньо Брайков. В протокола е записано, че отстраняването му е станало по “здравословни причини”. Случката се е разиграла в една от градските секции в Стара Загора.

Това е единственият проблем със съставите на СИК, за който до момента има данни в региона. От страна на избирателите е постъпил също един сигнал за това, че бюлетините не се сгъват добре и има възможност при пускането им в урната да разкрият вота на гласуващия. На което РИК отговори с препоръка за по-внимателното им сгъване.

Секциите в Стара Загора са 206 на брой, а в областта – 482. Общият брой на избирателите в общината е 145 693, а в региона – 303 982, при общ брой на населението 368 768 души.

Първата си официална пресконференция в изборния ден Районната избирателна комисия – Стара Загора ще даде в 10.30 часа.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн