БСП ще закрие предизборната си кампания в 27 МИР на три знакови мемориала и с подадена ръка към всички

STZAGORA.NET


С поклонение на три знакови мемориала – “Бранителите на Стара Загора”, паметника на Св. Иван Рилски в Раднево и Паметника на Свободата на връх Шипка – утре, 1 октомври, БСП ще закрие предизборната си кампания в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район. Това стана известно на заключителната среща на водача на листата Драгомир Стойнев с медиите в Стара Загора и областта, която той проведе в ранния следобед днес в залата на HOUSE OF SPORT.

“В БСП – Стара Загора имаше известни проблеми, преди да дойда – сподели Драгомир Стойнев. – Затова по време на предизборната кампания отделих известно време и за обединяване на левицата. Сега, в края й, считам, че тук БСП има огромен потенциал, има изключително добри специалисти, както и много млади хора. Има неизползвана енергия.”

След изборите основната партийна цел в региона ще бъде БСП да стигне нивото, което е имала през годините, и да бъде първа политическа сила, добави Стойнев. За целта веднага след края на парламентарните избори ще стартира работата за местните.

Драгомир Стойнев подчерта, че като бъдещ народен представител ще има две основни цели. Първата е работните места в “Мини Марица-изток” да не се губят, хората да бъдат спокойни, да не се пестят пари за социални разходи. “Мините и целият комплекс са богатство на България, което трябва не само да бъде пазено, но и развивано” – посочи той.

Втората му задача ще бъде следващото правителство да продължи започнатата от него като министър на икономиката и енергетиката работа за подготовката на нови инвестиции в ТЕЦ “Марица-изток 2″, за каквито говорят и другите политически сили. “9-ти и 10-ти блок, по 250 мегавата всеки, са необходими на региона, а и залежи има. Започнахме и с конкретна фирма, с огромен интерес. Тук се направиха и конкретни огледи” – уточни Стойнев.

Третата му задача ще е да бъде продължена започнатата на европейско равнище защита на въгледобива, която България предприе в Брюксел съвместно с Полша в защита на националните интереси на двете страни. “Искам да отправя и едно предупреждение към бъдещите управляващи – никой не бива да си играе с цената на въглищата в „Мини Марица-изток” и да прави крачка назад към намаляването й” – категоричен бе доскорошният енергиен министър.

“По време на предизборната кампания живях в региона. Доволен съм, че съм тук и се радвам, че ще остана да работя в Стара Загора” – каза в заключение Драгомир Стойнев.

Председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски сподели, че по време на работата си в дните на кампанията в Стара Загора и региона Драгомир Стойнев е създал атмосфера и обстановка, в която бъдат преодолени личностните проблеми в партията. Той е ярък представител на новата, обединителната, по-младата вълна в БСП и като човек, несвързан с тукашните наши местни взаимоотношения прави добър мост между поколенията, интересите и хората, отбеляза Самарски. “Драгомир Стойнев пожела да измислим и различно закриване на кампанията в контекста на обединителната му мисия вътре в партията. Основното му мото беше “Преди да сме политици, сме българи” и под този надслов ние ще закрием предизборната кампания в региона на 1 октомври” – съобщи Васил Самарски.

Закриването на кампанията предвижда кандидатите за народни представители от листата с № 22 на коалиция “БСП лява България” и председателите на 11-те общински организации се поклонят пред три безспорни символа в Старозагорска област, обединяващи всички българи – мемориалния комплекс “Бранителите на Стара Загора”, паметникът “Свети Иван Рилски” в Раднево и Паметника на Свободата на връх Шипка. “Два от тези три паметника са свързани с Руско-турската освободителна война, по време на която народът се е обединил, за да извоюва своята свобода. Миньорският паметник пък е символ на икономиката на региона. Драгомир Стойнев прие това като послание на листата ни към хората в Старозагорска област. Така ще приключим кампанията с подадена ръка към всички” – каза Самарски.

Турът ще започне в 10.00 часа утре (сряда) от мемориала в Стара Загора. Акцентът в Града на поетите, ще бъде свързан именно с поезията. Тук ще дойдат и организациите на БСП от Чирпан и Братя Даскалови.

В Раднево фокусът ще бъде върху миньорите и миньорския труд – с участието на партийните организации от Раднево, Гълъбово и Опан.

На връх Шипка, където ще се съберат организациите от Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево, ритуалът ще започне в 13.30 часа със среща на поколенията и с послание, което ветераните и младежите-социалисти ще отправят към цялата листа и към водача й Драгомир Стойнев, а самият той ще направи от Шипка своето обръщение към избирателите от област Стара Загора.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн