Драгомир Стойнев с четири гола във футболен турнир

STZAGORA.NEТ


Четири гола вкара във вратата на съперника Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП лява България” в демонстративен мач между кандидатите за депутати от Левицата и Младежкото обединение на БСП в Стара Загора. Още две асистенции записа в актива си Стойнев, който навремето е бил на прага да стане професионален футболист.

Срещата бе част от футболния турнир под патронажа на Драгомир Стойнев, който се проведе на 27 и 28 септември на спортен комплекс “Колодрума” в Стара Загора. Общо 16 отбора премериха сили на терена. Те бяха разпределени в 4 групи и играха по системата “всеки срещу всеки”. Сред участниците бяха шампионът в националния турнир Лига България – АФК “Верея”, както и силните тимове на “Атлетик”, “Нийон”, “Флорид”, “Спортинг” и др. В мачовете се включиха играчи-аматьори от 18 до 50-годишна възраст от различни сфери: счетоводители, танцьори, предприемачи, баскетболисти, общинари, журналисти и др.



Една от най-големите атракции бе срещата между кандидат-депутати и младежи. След оспорвана битка тя завърши наравно 7:7. В отбора на бъдещите народни представители блесна водачът Стойнев, който вкара три гола в редовното време и направи още две асистенции. На вратата пък се отличи доскорошният и бъдещ депутат Георги Гьоков. С красив шут – гол във вратата на противника вкара Атанас Пъдев, а Александър Минчев демонстрира перфектен удар и само шанс спаси вратата на противника. Много работа за победата свърши и третият в листата Николай Терзиев. При изпълнението на дузпите Гьоков бе перфектен и срещата завърши при краен резултат 14:13 за кандидат-депутатите.

При изключителен интерес премина и финалът на футболния турнир. Футболистите на „Атлетик” доминираха през цялото време и заслужено се окичиха с победа 3:1 над отбора на „Верея”. На трето място се класира ФК „Флорид”, който още в началната фаза отстрани от надпреварата отбора на ГЕРБ.

Победителите - снимка за спомен с патрона на турнира Драгомир Стойнев

Победителите от “Атлетик” получиха купи и футболни топки лично от патрона на турнира. За голмайстор бе обявен Динко Динев, а наградата за най-добър вратар отнесе Емил Костадинов.

„Днес имах удоволствието да поиграя футбол, но виждам, че всички вие сте много добри. Пожелавам ви и занапред да побеждавате”, каза при награждаването Стойнев. Той изказа и специални благодарности на футболистите от „Флорид” за победата над отбора на ГЕРБ.

Първата по рода си в Града на липите демонстрация на джудо и самбо имаха възможност да видят спортните фенове. Тя бе направена от състезатели на спортен клуб „Недьо Ранчев”, които демонстрираха техники на открито, а похвати от бойното самбо показаха Станимир Петров, Емил Сашев и др. Идеята бе все повече старозагорци да заобичат джудото и самбото.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн