Фестивалът на виното и културното наследство “Августиада” беше представен пред туроператори

STZAGORA.NEТ


Фестивалът на виното и културното наследство “Августиада” беше представен пред туроператориФестивалът на виното и културното наследство “Августиада”, който ще се проведе за трета поредна година в Регионален исторически музей – Стара Загора, е атрактивен инструмент за привличане на туристи. Това заяви председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов пред участниците в 14-ата годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), която се проведе в зала Славейков в Общината.

Олег Стоилов покани представителите на туристическия бизнес да посетят фестивала “Августиада”, което по умел начин съчетава богатото културно-историческо наследство на Стара Загора, културата на виното и кулинарията.

Фестивалът ще се проведе от 17 до 19 октомври на Античната улица в Музея. През 2014 г. чуждестранен партньор на форума е Франция. Партньор на “Августиада” 2014 стана МЕТРО Академия. Организаторите очакват с подкрепата на Шефс клуб Стара Загора и на Националната асоциация на професионалните готвачи да се повиши съществено качеството на кулинарните презентации в гурме корнъра в Регионален исторически музей – Стара Загора и на галавечерята в Държавна опера – Стара Загора, съобщи още Олег Стоилов.

Очаква се в предстоящото изложение да участват близо 40 водещи винарски изби от България, Франция и други държави. Фестивалът е съпътстван и от богата културна програма.

Олег Стоилов започна представителите на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти с проекта по съвместна оперативна програма Черноморски басейн, в рамките на който се развива Мрежа за приключенски туризъм на открито.

Партньори по проекта са Румъния, България, Молдова, Грузия и Турция. Нашата страна е представена от Търговско-промишлена палата – Стара Загора и Агенцията за регионално икономическо развитие. Партньорите от чужбина ще бъдат гости на Фестивала на виното и културното наследство “Августиада” 2014.

14-ата годишна среща на туроператорските фирми, членуващи в ААБТТА завърши със среща в Регионален исторически музей – Стара Загора и коктейл до античната римската улица на първото ниво на музея. Зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова поздрави гостите на най-важния български туристически форум и им багодари, че са избрали Стара Загора за неговото провеждане.

Председателят на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байчо Баев благодари за топлото посрещане и за професионалното съдействие за провеждане на форума. Благодарностите му бяха отправени към екипа на общината, към ръководството и служителите на Регионалния исторически музей и към членовете на старозагорското Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите. Ръководителите на водещите в България туроператори и туристически агенции дадоха изключително висока оценка на туристическия потенциал на Стара Загора и определиха Фестивала на виното и културното наследство “Августиада” като уникален туристически продукт, който по нестандартен и атрактивен начин популяризира богатата древна и съвременна култура на региона. Те заявиха, че ще включат Стара Загора и самия фестивал в своите туристическите пакети, а голяма част от тях обещаха лично да присъстват на “Августиада” 2014.

Председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов връчи на управителя на туристическа агенция Миел Травел и представител на Световната асоциация на туристическите агенции (WATA) Огнян Благоев почетна грамота за съществен принос за популяризирането и развитието на туристическия потенциал на Старозагорски регион.


#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн