Лиляна Павлова се срещна с ръководствата на пенсионерските клубове в Стара Загора

STZAGORA.NEТ

По покана на ръководствата на пенсионерските клубове в Стара Загора се проведе среща с кандидатите за народни представители от ГЕРБ Лиляна Павлова и Пламен Йорданов.

Пенсионерите поставиха въпроси за необходимостта от реформа в здравеопазването и възможностите за облекчаване на достъпа до изследвания и лечение. Лиляна Павлова запозна присъстващите с виждането на ГЕРБ за реформа на системата, която да е в полза на пациентите и с въвеждането на диагностично свързаните групи. „По този начин ще спре безкрайното ходене и търсене на направления“, посочи тя.

„Пенсиите ще се актуализират, но с ръста на икономиката, а не изпреварващо“, каза в отговор за увеличаване на пенсиите водачът на ГЕРБ в 27 МИР. Необходимо е да се прави реформа в посока увеличаване годините за пенсиониране, която е била блокирана от правителството на тройната коалиция.

Лиляна Павлова запозна присъстващите и с програмата за саниране на панелните блокове. Според нея е възможно сметките за отопление да намалеят до 50-60 на сто, ако целият блок бъде саниран. „Практиката от направеното пилотно саниране на 50 сгради показва, че този подход е изключително правилен. Така бихме дали възможност спестените пари за отопление да се използват за покриване на други потребности“, допълни тя.

Повече от час Лиляна Павлова и Пламен Йорданов отговаряха на питания на пенсионерите за земеделието, енергетиката и оставането на младите хора в България.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн