Туроператори и туристически агенти се запознават с туристическия потенциал на Стара Загора и региона

STZAGORA.NEТ

В Стара Загора днес се състоя 14-та годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти АБТТА, организирана от Община Стара Загора.

В официалното й откриване участваха заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на УС на АБТТА Байко Байков и Вени Петрова от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора.

Днес предстоят работни дискусии с участието на Министерството на икономиката и енергетиката, Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” и Комисията за защита на потребителите.

В програмата е включена и презентация на АБТТА пред представители на местния туристически бизнес от 10,45 ч. От 12.15 ч. е презентацията на Фестивала на виното и културното наследство «Августиада», а от 14.30 до 18.00 часа ще се дискутира публично-частното партньорство в полза на регионалния туристически маркетинг.

Туристическите услуги в Стара Загора са над средното ниво за страната, достигнато е качество на конферентните услуги, настаняването и храненето. Градът разполага с традиции, ресурс, кадри, хотелска и ресторантьорска база, както и музеи атракция за туристите. Това заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) Байко Байков.

Днес и утре представители на асоциацията ще участват и в информационно пътуване за запознаване със забележителностите на града, настанителната база, заведенията за хранене и развлечения, както и възможностите за балнео и спа туризъм в курорта Старозагорски минерални бани.

Те ще обсъдят по какъв начин, кои обекти и събития от региона ще бъдат включени в предлаганите от тух туристически пакети.

Информационното пътуване и традиционният годишен форум се провеждат по повод Световния ден на туризма – 27 септември, който тази година се отбелязва с мотото „Туризмът и развитието на местните общности”. Темата подчертава потенциала на местните общностите за устойчиво развитие на туризма.
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн