Социалният министър Йордан Христосков в Стара Загора: Безработицата намалява

STZAGORA.NEТ

Проф. Йордан Христосков

Областният управител Димитринка Петрунова се срещна с министъра на труда и социалната политика в служебното правителство Йордан Христосков, който днес беше на посещение в Стара Загора. Министърът проведе работно заседание с директорите на местните структури на Бюрото по труда, Инспекцията по труда, Дирекция “Социално подпомагане” и НОИ, за да получи актуална информация за работата на институциите. Министър Христосков коментира, че организира поредица от срещи в подобен формат в различните областни градове във връзка с основния приоритет на кабинета – провеждането на честни парламентарни избори на 5 октомври.

На заседанието стана ясно, че до момента на 137 души в област Стара Загора са изплатени еднократни помощи в размер на 325 лева след наводненията на 6 септември. 48 молби са в процес на обработка. Получени са 2 отказа.

Служебният министър коментира, че в национален план безработицата, макар и слабо, намалява. Подобна тенденция се наблюдава и при младежката безработица, която е над средната за Европейския съюз, но е много под равнището, регистрирано в страни като Испания, Португалия, Гърция и т.н. В

тази връзка Христосков заяви, че частният сектор проявява интерес към назначаване на младежи по национални програми и съобщи, че по програма “Старт в кариерата” ще бъдат наети около 1500 души младежи, а в “Младежка гаранция” ще се включат над 8000 души.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн