Подобряват сигурността на движението около училища и детски градини в Стара Загора

STZAGORA.NEТ

На заседание на Комисията по безопасност на движението в Община Стара Загора бяха разгледани 27 точки, отнасящи се до предложения на граждани за подобряване на сигурността на движение по улиците на града. Те включват поставяне на антипаркинг елементи, обособяване на паркоместа, ограничаване на паркирането по тротоарите, монтиране на нови и възстановяване на липсващи пътни знаци, както и поставяне на пешеходни парапети.

Комисията е съставена от общински служители, представители на сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Стара Загора, ОО „КТ – ДАИ“, Областно пътно управление и общински съветници.

Община Стара Загора извършва кампания за поставяне на пешеходни парапети на тротоарите около училища и детски заведения. По сигнал на граждани за липсващи елементи от предпазна ограда по ул.“Хр. Ботев“, южно от 6-то Основно училище, се възстановяват отстранените части от парапета, с цел предотвратяване на пътно-транспортни произшествия с участие на подрастващи.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн