Художници от Стара Загора и Ямбол рисуват Тунджа

STZAGORA.NEТ

В изложбена зала „Байер“ в Стара Загора снощи бе открита изложба от живописни творби на 10 художници от Стара Загора и Ямбол под наслов „Творците на Тунджа“.

По пет творци от двата града представят общо 30 платна, в които неизменно присъства реката като мотив и вдъхновение. Тя е възприета като символ, около който авторите се обединяват, заяви при откриването проф. д-р Марин Добрев, директор на Художествена галерия Стара Загора. Старозагорци също имат отношение към реката по един или друг начин, тя е източник на художествени сюжети и за тях, заяви зам.-кметът по културата Иванка Сотирова.

Художниците от Ямбол не за пръв път гостуват в Стара Загора, идеята се ражда по време на предишната им изложба в града, разказа Пламен Кирилов от старозагорското представителство на СБХ. Поканени са творци и от Одрин, но не са успели да пристигнат.

На следващия етап се очаква към идеята и творците от двата града да се присъединят както одрински художници, така и колеги от Казанлък и Сливен, съобщиха от представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора.

Картините могат да се видят до 6 октомври т.г.
#gerb

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн