Над 200 участници в тридневен спортен празник под патронажа на Драгомир Стойнев

STZAGORA.NET


Тридневни спортни състезания по футбол, тенис на корт и велопоход се провеждат от 20 до 22 септември в Казанлък по повод 106 години от обявяване Независимостта на България. Състезанията са под патронажа и съдействието на Драгомир Стойнев, зам.-председател на БСП и водач на листата на Коалиция „БСП Лява България“ за 27-ми многомандатен избирателен район – Стара Загора. В турнира по футбол играят 16 отбора, включили над 160 играчи от общините Казанлък и Мъглиж, а в състезанията по тенис на корт участниците са 22-ма, разделени на 11 двойки.

В най-популярната игра участниците са настоящи играчи и легенди на казанлъшкия футбол, полицаи, хидравлици, бизнесмени, пожарникари, инженери и много други с различни професии и интереси. В оспорваните битки на изкуствения терен участие и дебют записаха футболните арбитри на Казанлък, които се дистанцираха от съдийските пристрастия и показаха футболни умения при перфектно есенно време и „феър плей“.

Интерес и аплаузи предизвика и участието на домакина Данаил Андонов Петров, който замени професионалния велосипед с топката и тенис-ракетата. Дидо ще играе и в малкия финал за бронза (3-4 място) на корта навръх официалния празник, а във футболния турнир има шанс да е в ТОП 5 с тима на „Кулата“.

На тенис-турнира е интересен възрастовият диапазон на участниците от 8 до 55 години, а близо 40 участници очакват организаторите в уникалния по рода си велопоход. В деня на Независимостта на България – 22 септември, ще стартира и велопоходът.

Участниците ще тръгнат точно в 10 часа пред Младежкия дом в Казанлък (южно от стадион „Севтополис“) по маршрут с.Хаджидимитрово – с.Шейново – гр.Шипка – гр.Крън – с.Енина – финал пред спортен комплекс „Шампион“. Записването продължава до 9 часа в деня на надпреварата.

Треньорът по колоездене Андон Петров с удоволствие ще се впусне във велопохода, над 10 години бе национал и участник на Олимпиадата в Москва през 1980 година. Носителят на десетки медали на писта, колокрос и шосе, дълги години е участник и в „Международната колоездачна обиколка“ и нееднократно носител на „жълтата лидерска фланелка“. Очаква се участие в празника на колоспорта да вземат колобегачи от Казанлък, Стара Загора, Сливен, Габрово, София и др.

В похода педали ще въртят над 30 км националът и вицешампион Георги Георгиев и братът на Данаил-Атанас, който пристигна от САЩ за събитието. Възпитаникът на местната колошкола и пореден домакин на спортните празници Данаил Петров над 15 години е в професионалното колоездене с тимове от Португалия, Турция и България и 4 години поред шосеен републикански шампион. Петров е участник на „Игрите“ в Лондон преди 2 години, а в спортната им фамилия има и прецедент в най-новата ни спортна история-баща и син –участници на олимпийски игри. Данаил е единственият българин, участвал в една от трите най-силни колообиколки-тази на Испания. Роденият преди 36 години спортист е отборен шампион с националния тим в местния тур и в ТОП 30 по времеви показател и резултат от близо 150 души в Англия през 2012 година на Олимпиадата (на 250 км. Трасе).

Награждаването на победителите от турнирите по футбол и тенис на корт, както и на участниците във велопохода ще се състои на спортен комплекс „Шампион“ (на север от градския стадион) от 13.00 часа. Наградите ще връчи лично Драгомир Стойнев.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн