РЗИ: Водата е годна за пиене във всички населени места в Старозагорска област

STZAGORA.NET
Последните резултати от физико-химичния и микробиологичния анализ на питейната вода от водоснабдителната мрежа на всички 31 населени места в област Стара Загора, наблюдавани от РЗИ – Стара Загора след наводнението на 6 септември, показват съответствие с изискванията на Наредба № 9 от 2001 г. на МЗ, МОСВ и МРРБ за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели. Това съобщи днес – 16 септември, д-р Елена Канева, директор на РЗИ- Стара Загора.

В продължение на 10 дни РЗИ непрекъснато следеше чрез лабораторни изследвания качеството на водата от водоснабдителната мрежа в селищата, пострадали от наводнението. Своевременно местната власт и населението чрез медиите и в личен контакт на специалистите от РЗИ получаваше необходимата информация за състоянието на питейната вода.

В област Стара Загора няма населени места с нарушено водоподаване. Досега няма регистрирани случаи на заболели от чревни инфекции от общопрактикуващите лекари, обслужващи населението в тези селищал

РЗИ-Стара Загора продължава контрола върху качеството на питейната вода в областта с приоритет в засегнатите от наводненията населени места.
#gerb

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн